« ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η Παναγιώτα Καλαποθαράκου, πρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ μιλά για την έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τις ενεργειακές ανάγκες των νοικοκυριών στην Αττική, που δείχνει την μεγάλη ενεργειακή φτώχεια αλλά και τη δυσκολία επιβίωσης των νοικοκυριών.

Όπως λέει η ίδια, ένα στα δύο νοικοκυριά αδυνατεί να επιβιώσει στην υφιστάμενη κατάσταση της ακρίβειας, με το πιο σημαντικό να είναι η θέρμανση και οι λογαριασμοί. Τα νοικοκυριά αναγκάζονται να περικόψουν από άλλα βασικά αγαθά για να ανταπεξέλθουν, ενώ επισημαίνεται ότι τα νοικοκυριά αδυνατούν να θερμανθούν επαρκώς.

Επίσης αναφέρει ότι τα συντριπτικά ποσοστά των νοικοκυριών περικόπτουν τη θέρμανση, την ηλεκτρική ενέργεια και το ζεστό νερό, για να μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Παράλληλα σημείωσε ότι ένα στα πέντε νοικοκυριά δεν χρησιμοποιούν καθόλου θέρμανση ενώ ένα στα πέντε περικόπτει ακόμα και τα φάρμακα.

Τέλος αναφέρεται στις προτάσεις που θα κατατεθούν με βάση την έρευνα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επιδότησης στο 100% για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την απλοποίηση της γραφειοκρατίας στα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης προκειμένου να ωφεληθούν αυτοί που πραγματικά το έχουν ανάγκη.