+

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ

Καλώς ήρθατε!

Σε αυτό το site δημοσιεύω τη δημοσιογραφική μου δουλειά από το 2008 και μετά. Εδώ θα βρείτε τα ρεπορτάζ μου (γραπτά και στην κάμερα) και άρθρα γνώμης. Εδώ επίσης φιλοξενείται και η ραδιοφωνική εκπομπή / podcast «Πίσω Σελίδες», που επιμελούμαι και παρουσιάζω από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή. 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ

Γεννήθηκα τον Ιούλιο του 1976 στην Αθήνα. Μεγάλωσα στο Χαϊδάρι. Από το 2010 ζω μόνιμα στην Κρήτη. Εργάζομαι ως ανταποκριτής για την Εφημερίδα των Συντακτών (από το 2013) όντας και μέλος του συνεταιρισμού των εργαζομένων της. Από το 2010 έως το 2023 εργάστηκα ως ανταποκριτής για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, απ’ όπου παραιτήθηκα στις εκλογές του 2023. 

Ήμουν υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου με το «ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη». Κατετάγην πρώτος σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου, ωστόσο το ΜέΡΑ25 δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.  

Στην Αθήνα υπήρξα από τα πρώτα μέλη των δημοσιογραφικών ομάδων του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο 105,5 και του TVXS.gr.  Εχω εργαστεί σε διάφορες εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς (Χρηματιστήριο, Δρόμος της Αριστεράς, Αποψη, Daily Times κ.α.)

Στην Κρήτη έχω εργαστεί στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ CRETA, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ, ΣΚΑΙ Κρήτης και CandiaNEWS FM και στην ιστοσελίδα Flashnews.gr ενώ συμμετείχα στην ηλεκτρονική αναβίωση της εφημερίδας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, την περίοδο 2017-18. Επίσης συμμετείχα στις συντακτικές ομάδες των free press περιοδικών MONITOΡ και LIMBO.

Από το 2011 έως το 2014, μαζί με ομάδα συναδέλφων, υλοποιήσαμε τη συμμετοχική τηλεόραση στο web «πολίτεςTV».

Αποφοίτησα από το «Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας» το 1997. Φοίτησα στο ΠΣΕ Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας. Επαγγελματικά εργάζομαι ως δημοσιογράφος από το 1999. Από το 1994 εξέδιδα το τοπικό μηνιαίο έντυπο «Δίαυλος Χαϊδαρίου» με πρώτο αντικείμενο το ρεπορτάζ Αυτοδιοίκησης.

Είμαι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Από το 2011 προσπαθώ να ανταποκριθώ και στον ρόλο του συζύγου και κατόπιν του πατέρα δύο παιδιών.   

Μπορείτε να με βρείτε στο FACEBOOK και στο TWITTER

Σχόλια και παρατηρήσεις μπορείτε να μου στείλετε στο marios@dionellis.gr 

Καλή ανάγνωση.