ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εναν νεκρό εξαιτίας της κακοκαιρίας θρηνεί από χθες η Κρήτη και ενώ το κύμα του χιονιά σαρώνει ολόκληρο το νησί. Στο πόδι βρίσκονται οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμούς ανθρώπων από τα χιόνια, ενώ τεράστια προβλήματα δημιουργούν οι πολύωρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Η διακοπή του ρεύματος ήταν αυτή που στέρησε τη ζωή σε έναν 35χρονο αγρότη στα Ρουσσοχώρια του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, ο οποίος άναψε γεννήτρια μέσα στο σπίτι του για να ζεσταθεί όταν έπεσε το ηλεκτρικό. Το πρωί τον βρήκαν νεκρό από τις αναθυμιάσεις της γεννήτριας, γεγονός που πιστοποιήθηκε και από τις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στη σορό του στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Τεράστια είναι τα προβλήματα στα χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου όπου εκατοντάδες άνθρωποι μένουν αποκλεισμένοι και χωρίς ρεύμα και θέρμανση για πολλές ώρες. Οπως λέει στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Στεφανάκης, τα μηχανήματα της Περιφέρειας Κρήτης άργησαν πολύ να ξεκινήσουν τον καθαρισμό του κεντρικού δρόμου που συνδέει τα χωριά, ενώ σε αρκετά σπίτια υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με μηχανική υποστήριξη και η διακοπή του ρεύματος αποτελεί γι’ αυτούς κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου.

Χθες στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα στο χωριό Κουδουμαλιά ένα σπίτι κατέρρευσε υπό το βάρος του χιονιού, εγκλωβίζοντας την ηλικιωμένη ιδιοκτήτριά του, η οποία ευτυχώς απεγκλωβίστηκε σώα ώρες αργότερα με την επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Σε άλλο περιστατικό στο χωριό Εμπαρος της Βιάννου κτηνοτρόφος εγκλωβίστηκε για ώρες στο ποιμνιοστάσιό του και επίσης χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τη διάσωσή του.

Η Περιφέρεια Κρήτης και οι δήμοι συστήνουν στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους μόνο στις απολύτως απαραίτητες, ενώ σήμερα κλειστά παραμένουν τα σχολεία στους Δήμους Βιάννου, Οροπεδίου Λασιθίου, Μινώα Πεδιάδος, Αρχανών – Αστερουσίων, Ανωγείων, Αμαρίου, Μυλοποτάμου, Σφακίων και σε περιοχές των Δήμων Πλατανιά, Αποκορώνου και Καντάνου αλλά και στις περιοχές της ενδοχώρας του Δήμου Ηρακλείου.

Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας αναμένει από σήμερα για την Κρήτη η ΕΜΥ.

(Κεντρική φωτογραφία: Η διακοπή του ρεύματος ήταν αυτή που στέρησε τη ζωή σε έναν 35χρονο αγρότη στα Ρουσσοχώρια του Δήμου Μινώα Πεδιάδος Κρήτης, ο οποίος άναψε γεννήτρια μέσα στο σπίτι του για να ζεσταθεί όταν έπεσε το ηλεκτρικό).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 08.01.2015