ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΑΣΤΕΓΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Θάνατος δίπλα στον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα.

Νεκρός βρέθηκε ακόμα ένας άστεγος στην Κρήτη, στο κεντρικότερο σημείο του Ηρακλείου, ανεβάζοντας σε τέσσερις τον αριθμό των αστέγων που έχουν χάσει τη ζωή τους στους δρόμους του νησιού σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών. Το χθεσινό περιστατικό σημειώθηκε στην πλατεία Κορνάρου στο κέντρο της πόλης όπου οι περαστικοί βρήκαν τον 50χρονο άνδρα αναίσθητο σε ένα παγκάκι, δίπλα στο άγαλμα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των περίοικων, ο άνδρας ήταν γνωστός στην περιοχή όπου περιφερόταν το τελευταίο διάστημα περνώντας τα βράδια του στα παγκάκια της πλατείας. Το μεσημέρι της Κυριακής, οι περαστικοί διαπίστωσαν πως ο ήταν ξαπλωμένος στο παγκάκι χωρίς να έχει τις αισθήσεις του και ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατό να τον κρατήσουν ζωντανό ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ που σε συνδυασμό με το κρύο επιβάρυνε την κατάστασή του.    

Έρευνα για τα αίτια θανάτου του 50χρονου άνδρα διενεργείται από την Αστυνομία ενώ για άλλη μία φορά ανοίγει το ζήτημα της έλλειψης δομών υποδοχής αστέγων στην Κρήτη αφού όλες οι υπάρχουσες υπηρεσίες παρέχουν κέντρα ημερήσιας φροντίδας και όχι τη δυνατότητα νυχτερινής διαμονής. Εξαιρέσεις γίνονται μόνο για τις ημέρες θεομηνιών και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Τη νύχτα του Σαββάτου στο Ηράκλειο επικρατούσε θερμοκρασία περίπου 10 βαθμών, με υψηλότατη υγρασία άνω του 85% και συνεχή βροχόπτωση.  

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 10.03.2014