16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Από τους γάμους της Τήλου, το 2008, πέρασαν 16 ολόκληρα χρόνια. Από εκείνη την θαρραλέα στάση του δημάρχου της Τήλου Τάσου Αλιφέρη με τα δύο ομόφυλα ζευγάρια, μέχρι τις χθεσινές 176 ψήφους κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι των δικαιωμάτων αλλά και της ομοφοβίας.

Και φτάνεις να μετράς στα δύο σακούλια ποιοι ακριβώς είναι υπέρ των δικαιωμάτων και ποιοι κρύβονται πίσω από θεωρίες περί αμφισβήτησης της μητρότητας. Με αυτό τον ρυθμό κάθε 16 χρόνια όλο και κάτι θα κερδίζουμε.

Την ίδια στιγμή, συζητάμε για την διάκριση των εξουσιών στην Ελλάδα. Και για να διαψεύσει το πρόβλημα η Δικαιοσύνη απαντά για λογαριασμό του… Μητσοτάκη. Υπέροχα;

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Ιφιγένεια Καμτσίδου, αναπλ. καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Α.Π.Θ.: «ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ»

Η Ιφιγένεια Καμτσίδου, αναπλ. καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Α.Π.Θ., μιλά για τις τελευταίες παραβιάσεις του Συντάγματος, τονίζοντας ότι συχνά εισάγοντα νομοσχέδια από την εκτελεστική εξουσία που προτείνουν ουσιαστικά να παραβιάσει το Σύνταγμα.

Αναφερόμενη στο άρθρο 16, σημειώνει ότι έχει ως στόχο την προστασία ενός δημόσιου αγαθού όπως η εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα και σκοπός του νομοθέτη ήταν να εξυπηρετήσει μια κοινωνική ανάγκη.

Όσον αφορά την πολιτική παρέμβαση του Αρείου Πάγου για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, αναφέρει ότι η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τον νόμο και δεν κάνει πολιτική, κάνοντας λόγο για όρια που ξεπεράστηκαν. Επίσης αναφέρεται στους λόγους που έγινε αυτή η παρέμβαση, υποστηρίζοντας ότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης παραβιάζεται και επιχειρείται ο έλεγχός της από το κράτος, την στιγμή που υπάρχουν κανόνες, που όμως παραβιάζονται, για το πως λειτουργούν οι τρεις εξουσίες.

Τέλος υποστηρίζει ότι υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στη χώρα και οι θεσμοί θα πρέπει να προστατευτούν, ενώ στηλιτεύει τον τρόπο που το κράτος λειτουργεί παρακάμπτοντας αλόγιστα το Σύνταγμα και τους κανόνες άσκησης της εξουσίας.