«ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΟΥΛΙΑΝ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και του DIEM25, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλά για την δίκη του Τζούλιαν Άσανζ, ο οποίος ήταν από τους ιδρυτές του DIEM25, παίρνοντας σαφή θέση και από την πρώτη στιγμή την εκστρατεία για την απελευθέρωσή του.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρεται στην κατάσταση της υγείας του που έχει επιδεινωθεί σε τραγικό βαθμό όντας χρόνια σε πλήρη απομόνωση, κλειδωμένος σε ένα μικρό κελί, χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας ή έξοδο από το κτίριο, έχοντας μόλις με ένα ραδιόφωνο το οποίο ελέγχεται και όριο τρία βιβλία.

Όπως επισημαίνει, πρόκειται για έναν κρατούμενο που δεν έχει δικαστεί ποτέ, τονίζοντας ότι δεν είναι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της δίκης, αφού πρόκειται για δεύτερη έφεση και το αποτέλεσμα είναι λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένο και η μοναδική ελπίδα είναι να σταματήσει η δίωξη.

Παράλληλα αναφέρει ότι δεν υπάρχει πρακτικά Δημοκρατία στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι επιβάλλονται ανισότητες, οικονομικές και κοινωνικές, ενώ υπογραμμίζει ότι «σήμερα έρχονται για τον Τζούλιαν, αύριο θα έρθουν για σένα».