ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ… ΣΠΕΤΣΕΣ

1 Σχόλιο

Ασε τον κιτρινισμό, άσε το κους κους γύρω από το σπίτι του Κασσελάκη και την εκδρομή στις Σπέτσες. Σκέψου λίγο αν αυτό παράγει πολιτική, αν αναδεικνύει τις θέσεις του κόμματος ή την περσόνα του αρχηγού. Αν το κόμμα και η χώρα ολόκληρη διοικείται σαν πολυεθνική τότε πάμε όλοι μαζί στις Σπέτσες να τα λύσουμε όλα…

Προτιμότερο είναι να μιλήσουμε για τις πολλές διαστάσεις που έχει η έλευση των μη κρατικών πανεπιστημίων ανοίγοντας όσο γίνεται πιο σοβαρά τη συζήτηση αυτή.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Αλεξάνδρα Κορωναίου, ομότιμη καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου: «ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ»

Η Αλεξάνδρα Κορωναίου, ομότιμη καθηγήτρια Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, μιλά για την κατάργηση του άρθρου 16 και την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχουν εκχωριθεί επιμέρους λειτουργίες των πανεπιστημίων σε ιδιώτες.

Η ίδια τονίζει ότι με τον νόμο Κεραμέως καταργείται και το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων, σημειώνοντας ότι το άρθρο 16 έχει καταπατηθεί ενώ αναφέρεται και στις εκλογές πρυτάνεων και κοσμητώρων.

Επίσης ότι η ιδιωτικοποίηση θα φέρει δεινά ειδικά στους πιο φτωχούς, δίνοντας ταξικό χαρκατήρα στην εκπαίδευση, κάνοντας ακόμα πιο έντονες τις ανισότητες.

Παράλληλα επισημαίνει ότι στόχος είναι να λειτουργήσουμε σαν κοινωνία με βάση το ατομικό όφελος και να αντιμετωπίσουμε τη νέα γενιά ως ανθρώπινο κεφάλαιο, και όχι σαν ανθρώπινο δυναμικό, σημειώνοντας ότι μετατρέπουν τους φοιτητές τόσο σε πελάτες, όσο και σε επενδυτές του εαυτού τους.

Τέλος αναφέρεται και στην ελευθερία του λόγου σε ιδιωτικά πανεπιστημία κάτι το οποίο φάνηκε σε άλλες χώρες με την περίπτωση της Παλαιστίνης, δημιουργώντας εξάρτηση των πανεπιστημίων, τόσο από ιδεολογίες, όσο και από το ιδιωτικό κεφάλαιο.