ΘΕΑΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Από τη μία ένα θέατρο αναλγησίας, με ψέματα και υπεκφυγές στην Εξεταστική για τα Τέμπη. Μια κακοπαιγμένη παράσταση από τον Καραμανλή που κρύβεται πίσω από τα ανθρώπινα λάθη με την κάλυψη της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Από την άλλη, σε ένα θέατρο, η Κεντροαριστερά να ψάχνει ποιος θα απαντήσει στον κυρίαρχο Μητσοτάκη με τα τρία ΠΑΣΟΚ να παλεύουν να γίνουν ένα, με τις πολιτικές να μην διαφέρουν ουσιωδώς από της ΝΔ και με τον Κασσελάκη να παίζει το γνωστό επικοινωνιακό του παιχνίδι.

Δεν μπορείς να πεις ότι όλα αυτά δείχνουν ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα…

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Ο Γιώργος Μανώλης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης: «ΚΑΚΟΠΑΙΓΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ»

Ο Γιώργος Μανώλης, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης, μιλά για τις τελευταίες εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή για το δυστύχημα στα Τέμπη και την απολογία του πρώην υπουργού, Κ. Καραμανλή ο οποίος προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες στον «ανθρώπινο παράγοντα».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το επιχείρημα ότι ακόμη κι αν υπήρχε η τηλεδιοίκηση το δυστύχημα θα είχε συμβεί ούτως ή άλλως, δεν στέκει, σημειώνοντας ότι όταν λειτουργούν τέτοια συστήματα οι πιθανότητες είναι απειροελάχιστες και ο «ανθρώπινος παράγοντας» είναι μόνο η «πρώτη γραμμή άμυνας». Επίσης τονίζει ότι τα συστήματα ασφαλείας έρχονται ακριβώς για να παρέμβουν όταν υπάρξει ανθρώπινο λάθος, για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες προβλήματος ή ατυχήματος.

Παράλληλα αναφέρεται στην στάση της πλειοψηφίας στην επιτροπή και συγκεκριμένα στον πρόεδρο που «αβάνταρε» τον κ. Καραμανλή αλλά και του υπουργού ο οποίος επιτέθηκε σε όλες τις πλευρές, υποστηρίζοντας ότι απλά πιστοποιήθηκε ο λόγος της ύπαρξης της επιτροπής για να το ρίξει στο ανθρώπινο λάθος.

Επισημαίνει ότι στο τέλος η Δικαιοσύνη θα κρίνει το θέμα και η Εξεταστική δεν θα βγάλει αποτέλεσμα, κάνοντας λόγο για «θέατρο» ενώ σημειώνει ότι ακόμα υπάρχουν τμήματα στο δίκτυο χωρίς τηλεδιοίκηση τονίζοντας ότι σε επίπεδο προσωπικού έχουν ληφθεί επιπλέον μέτρα ασφαλείας, ωστόσο υπάρχει ανάγκη να ολοκληρωθούν όλα αυτά τα συστήματα άμεσα.

Δημήτρης Τερζής, δημοσιογράφος: «ΦΑΝΗΚΕ ΠΩΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΑΦΗΓΗΜΑ»

Ο Δημήτρης Τερζής, δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών που συντόνισε την εκδήλωση για την Κεντροαριστερά με Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη και Τεμπονέρα μια για τα συμπεράσματα από το συγκεκριμένο πολιτικό γεγονός.

Επισημαίνει ότι έγινε μια αρχή για συζήτηση μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων προκειμένου να βρεθούν κοινά σημεία που θα αποτελέσουν μια πρώτη βάση συνεννόησης για το μέλλον που θα φέρει σύγκληση και σε βασικά θέματα με γνώμονα την καταπολέμηση της δεξιάς.

Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις των βασικών ομιλητών επισημαίνει ότι δεν γίνεται να «πατάς σε πολλές βάρκες» ενώ σημειώνει πως στο μέλλον θα φανεί ποιες «κόκκινες γραμμές» έχει κάθε πλευρά ειδικά σε ζητήματα που υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή τα εξοπλιστικά.

Επίσης τονίζει ότι η Αριστερά πρέπει να δώσει απαντήσεις στα βασικά προβλήματα των πολιτών τονίζοντας την ανάγκη για μια εναλλακτική πολιτική για να αντιμετωπιστεί η δεξιά αλλά και την ανάγκη εμπιστοσύνης μεταξύ των πλευρών για να μην φτάσουμε στο σημείο η κοινωνία να στηρίζει μια νεοφιλελεύθερη δεξιά για να μην βγει η ακροδεξιά.

Τέλος μιλά για το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων ή συγκολλήσεων κομμάτων, που για αρχή όλες οι πλευρές το απέκλεισαν, ενώ αναφέρεται και στους λόγους της παρουσίας Κασσελάκη στην εκδήλωση.