«ΦΑΝΗΚΕ ΠΩΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΑΦΗΓΗΜΑ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο Δημήτρης Τερζής, δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών που συντόνισε την εκδήλωση για την Κεντροαριστερά με Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκη και Τεμπονέρα μια για τα συμπεράσματα από το συγκεκριμένο πολιτικό γεγονός.

Επισημαίνει ότι έγινε μια αρχή για συζήτηση μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων προκειμένου να βρεθούν κοινά σημεία που θα αποτελέσουν μια πρώτη βάση συνεννόησης για το μέλλον που θα φέρει σύγκληση και σε βασικά θέματα με γνώμονα την καταπολέμηση της δεξιάς.

Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις των βασικών ομιλητών επισημαίνει ότι δεν γίνεται να «πατάς σε πολλές βάρκες» ενώ σημειώνει πως στο μέλλον θα φανεί ποιες «κόκκινες γραμμές» έχει κάθε πλευρά ειδικά σε ζητήματα που υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές όπως τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή τα εξοπλιστικά.

Επίσης τονίζει ότι η Αριστερά πρέπει να δώσει απαντήσεις στα βασικά προβλήματα των πολιτών τονίζοντας την ανάγκη για μια εναλλακτική πολιτική για να αντιμετωπιστεί η δεξιά αλλά και την ανάγκη εμπιστοσύνης μεταξύ των πλευρών για να μην φτάσουμε στο σημείο η κοινωνία να στηρίζει μια νεοφιλελεύθερη δεξιά για να μην βγει η ακροδεξιά.

Τέλος μιλά για το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων ή συγκολλήσεων κομμάτων, που για αρχή όλες οι πλευρές το απέκλεισαν, ενώ αναφέρεται και στους λόγους της παρουσίας Κασσελάκη στην εκδήλωση.