ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΨΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Το θράσος, ο κυνισμός, το ψεύδος. Τα βασικά εργαλεία για να πολιτευτεί κάποιος σαν τον υπουργό Υγείας. Ακόμα και αν το ψεύδος είναι τόσο οφθαλμοφανές όπως ότι ένα ολόκληρο νοσοκομείο δεν εφημέρευε ενώ είναι το μοναδικό σε μια επαρχιακή πόλη και βάσει νόμου εφημερεύει 365 μέρες το χρόνο.  Ακόμα και αν τολμάς να ζητάς κυρώσεις για την ευρωπαία εισαγγελέα. Ακόμα και αν λες ότι το θύμα ενός δυστυχήματος έτσι κι αλλιώς θα πέθαινε. Θράσος, ψέμα, κυνισμός.

Εχει όμως ακροατήριο, έχει μαζί του τα ΜΜΕ, έχει καταφέρει να κοροϊδεύει πολλούς και για πολύ καιρό. Πες μου λοιπόν ακόμα ένα ψέμα, μπορεί και να αποκοιμηθώ πιο γλυκά… 

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

—–

Μάτα Καστρήσιου, μέλος της Συνέλευσης «Όχι μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων»: «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ – ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΕ»

Η Μάτα Καστρήσιου, μέλος της Συνέλευσης «Όχι μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων», μιλά για την παρέμβαση στην Επιτροπή Αναφορών του ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την καταστροφή της πλατείας Εξαρχείων για την κατασκευή σταθμού μετρό.

Η ίδια τονίζει ότι το πρώτο ζήτημα που επισημάνθηκε ήταν η μη διαβούλευση και η έλλειψη διαλόγου ενώ σημαντικότατο ρόλο παίζει και το περιβαλλοντικό, ειδικά σε μια εποχή που στην Ευρώπη κυριαρχεί το αφήγημα των πράσινων και βιώσιμων πόλεων. 

Όπως επισημαίνει οι αστικοί σχεδιασμοί είναι πιο πολυπαραγοντικοί σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες, την ώρα που οι οικοδομικές άδειες για το συγκεκριμένο έργο  είναι από το 2007.  Η ίδια χαρακτηρίζει το έργο «πολιτικό πείσμα», αναφερόμενη στο πολιτικό κομμάτι του ζητήματος, σημειώνοντας ότι δεν γίνεται με τεχνικό σχεδιασμό, με στόχο δύο πράγματα: πρώτον να παύσει η διαφορετικότητα της περιοχής και δεύτερον, να εξυπηρετήσει την αγορά, το real estate και τον τουρισμό.

Παράλληλα υποστηρίζει ότι το μετρό δεν αποτελεί αίτημα της κοινωνίας των Εξαρχείων καθώς υπάρχουν κοντινοί σταθμοί, ωστόσο επισημαίνει ότι η τοπική κοινωνία θα ήταν ανοιχτή να διερευνήσει και να συζητήσει εναλλακτικές λύσεις. Τέλος τονίζει ότι το κίνημα αναμένει την στάση της νέας δημοτικής αρχής για το αν και κατά πόσο θα έρθει σε ρήξη με την κυβέρνηση και την εταιρία «Αττικό Μετρό» για το όλο ζήτημα.

Γιώργος Μανουσάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου Λασιθίου: «ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ»

https://open.spotify.com/episode/07Y4KCHcrQzo2zcA1OD3Na

O Γιώργος Μανουσάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, μιλά για τον θάνατο του 33χρονου από την φωτοβολίδα και τις ψευδείς, όπως λέει, δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι το νοσοκομείο εκείνη τη μέρα δεν εφημέρευε. Όπως τονίζει, το νοσοκομείο εφημέρευε κανονικά, όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία, υποστηρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις ήταν ένα εύκολο ψέμα για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν σε όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία.

Ο ίδιος σημειώνει ότι πολλές φορές το νοσοκομείο εφημερεύει αλλά δεν έχει διαθέσιμες όλες τις ειδικότητες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς συχνά να στέλνονται σε άλλα νοσοκομεία, ενώ χαρακτηρίζει κυνισμό την δήλωση του υπουργού ότι ο 33χρονος ήταν βαριά τραυματίας και δεν θα σωζόταν ούτως ή άλλως.

Παράλληλα επισημαίνει ότι δεν νοείται νοσοκομείο που δεν υπάρχουν χειρούργοι αλλά και αναισθησιολόγοι, αναφερόμενος παράλληλα σε όλα τα κενά σε σημαντικές ειδικότητες που υπάρχουν στα νοσοκομεία και στις δομές υγείας του νομού Λασιθίου.

Τέλος σημειώνει ότι συχνά οι γιατροί λειτουργούν εθελοντικά για επείγουσες περιπτώσεις, τονίζοντας ότι κανονικά οι γιατροί πρέπει να κάνουν το πολύ 7 εφημερίες τον μήνα ενώ στο νοσοκομείο είναι μόλις τρεις χειρουργοί, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν για όλον τον μήνα, οδηγώντας σε υπερεργασία και δύσκολες συνθήκες εργασίας.