«ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

O Γιώργος Μανουσάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, μιλά για τον θάνατο του 33χρονου από την φωτοβολίδα και τις ψευδείς, όπως λέει, δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι το νοσοκομείο εκείνη τη μέρα δεν εφημέρευε. Όπως τονίζει, το νοσοκομείο εφημέρευε κανονικά, όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία, υποστηρίζοντας ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις ήταν ένα εύκολο ψέμα για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν σε όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία.

Ο ίδιος σημειώνει ότι πολλές φορές το νοσοκομείο εφημερεύει αλλά δεν έχει διαθέσιμες όλες τις ειδικότητες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς συχνά να στέλνονται σε άλλα νοσοκομεία, ενώ χαρακτηρίζει κυνισμό την δήλωση του υπουργού ότι ο 33χρονος ήταν βαριά τραυματίας και δεν θα σωζόταν ούτως ή άλλως.

Παράλληλα επισημαίνει ότι δεν νοείται νοσοκομείο που δεν υπάρχουν χειρούργοι αλλά και αναισθησιολόγοι, αναφερόμενος παράλληλα σε όλα τα κενά σε σημαντικές ειδικότητες που υπάρχουν στα νοσοκομεία και στις δομές υγείας του νομού Λασιθίου.

Τέλος σημειώνει ότι συχνά οι γιατροί λειτουργούν εθελοντικά για επείγουσες περιπτώσεις, τονίζοντας ότι κανονικά οι γιατροί πρέπει να κάνουν το πολύ 7 εφημερίες τον μήνα ενώ στο νοσοκομείο είναι μόλις τρεις χειρουργοί, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν για όλον τον μήνα, οδηγώντας σε υπερεργασία και δύσκολες συνθήκες εργασίας.