ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτική θύελλα προκαλεί στην Κρήτη η υπόθεση του εξαφανισμένου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη μετά την αποκάλυψη για εμπλοκή «πρωτοκλασάτου» βουλευτή, ο οποίος μεσολάβησε, ώστε να μην υποστούν συνέπειες οι νεαροί που είχαν βάλει τον φοιτητή στο στόχαστρο, στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων. Με επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση, δύο βουλευτές της Ν.Δ. από την Κρήτη ζητούν να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα το όνομα του «εμπλεκόμενου» συναδέλφου τους.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης και Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης τονίζουν πως «επιβάλλεται άμεσα να κατονομαστεί ο πολιτικός, αφενός για να συνδράμει και εκείνος στην έρευνα, καταθέτοντας όσα γνωρίζει, εάν γνωρίζει, και αφετέρου να αποδοθούν ευθύνες από τη Δικαιοσύνη και βέβαια από τα όργανα του κόμματος στο οποίο ανήκει». Από την επίκληση των δύο βουλευτών στα «όργανα του κόμματος» προκύπτει και μια προσπάθεια… ξεκαθαρίσματος μεταξύ των αιρετών εκπροσώπων της Κρήτης στο Κοινοβούλιο και σε άλλους θεσμούς.

Επιβεβαίωση

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του πως ούτε εκείνος έχει οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση, ζητώντας να χυθεί άπλετο φως στο συγκεκριμένο θέμα. Ο δε βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, αναφερόμενος στις «παράπλευρες απώλειες» από την «πολύ καλή παρέμβαση» της Ελενας Ακρίτα, την καλεί να γίνει συγκεκριμένη στο θέμα του βουλευτή, «για να μη λασπολογούνται άδικα οι υπόλοιποι βουλευτές της Κρήτης».

Την αποκάλυψη για την εμπλοκή βουλευτή στην υπόθεση έκανε -ως γνωστόν- με επιστολή της προς τον κ. Πανούση η δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα. Οι φήμες χτύπησαν «κόκκινο», ειδικά στην Κρήτη, μετά την απάντηση του Γιάννη Πανούση στη δημοσιογράφο, με την οποία κατ’ ουσίαν επιβεβαίωνε την πληροφορία της, αναφέροντας: «Η εμπλοκή οποιουδήποτε πολιτικού και για οποιονδήποτε λόγο απόκρυψης είναι τόσο αποδοκιμαστέα, ώστε θα έπρεπε για λόγους ηθικής τάξης και παραδειγματισμού ο αρχηγός του κόμματός του να τον αποβάλει από τη Βουλή. Τέτοια φαινόμενα πρέπει να καταδικάζονται δημόσια πριν γίνουν καρκινογόνα».

Να βρεθεί ο Βαγγέλης

Πάντως, για την οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη συνεχίζεται η αγωνία, η οποία φυσικά επικεντρώνεται στο να βρεθεί το παιδί τους και κατά δεύτερο λόγο στην αποκάλυψη του ονόματος του βουλευτή. Χθες ένας από τους θείους του φοιτητή, ο Γιώργος Βιδιανάκης, έγινε δεκτός από τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Πανούση, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να βρεθεί το παιδί, ενώ, όπως έγινε γνωστό, έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ που διατάχθηκε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων για την εξακρίβωση των συνθηκών εξαφάνισης του φοιτητή. Η σύνταξη του πορίσματος αναμένεται να γίνει αύριο Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας και θείος του φοιτητή, Γιάννης Γιακουμάκης, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην Ελενα Ακρίτα, λέγοντας πως η επιστολή της δεν βοηθά στην εξεύρεση του ανιψιού του, ενώ την κατηγόρησε ότι προσπαθεί να κερδίσει δημοσιότητα μέσω της υπόθεσης. Η ίδια η Ελενα Ακρίτα απάντησε με ανάρτησή της στο facebook: «“Το θέμα δεν σε αφορά”, μου λέει ο θείος. Το σέβομαι. Εύχομαι μόνον οι Αρχές να πράξουν το καθήκον τους και να βρεθεί το παιδί. Τίποτα άλλο δεν έχω να πω».

(Κεντρική φωτογραφία: Η αποκάλυψη-βόμβα για εμπλοκή… πρωτοκλασάτου «εθνοπατέρα» στην υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου σπουδαστή φαίνεται πως οδηγεί σε (πολιτικό) ξεκαθάρισμα λογαριασμών).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 04.03.2015