ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΕΣΕΙΣ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Μια χώρα που κολυμπά στη βία και στις ακαθαρσίες. Ενας δήμαρχος που έχει εγκαταστήσει καθεστώς μαφίας σε μια πόλη που δυστυχώς τον ανέχεται. Ενας άνθρωπος τρώει ξύλο από τον μπράβο του δημάρχου και μετά ο δήμαρχος του λέει «βάλε μυαλό εσύ» προφανώς γιατί θα φας κι άλλες. Δήμαρχος με την ανοχή και τη στήριξη του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Που κατά τα’ άλλα ξεκινά (ακόμα μία) εκστρατεία κατά του bullying στα σχολεία. Μια χώρα που υφίσταται διαρκές bulling από τους εξουσιαστές της. Μια χώρα που έμαθε να φοβάται, να κάθεται φρόνιμη και να «βάζει μυαλό». 

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

—–

Κατερίνα Τασοπούλου, δημοσιογράφος του «gegontanews» στον Βόλο: «Ο ΒΟΛΟΣ ΒΙΩΝΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ»

Η Κατερίνα Τασοπούλου, δημοσιογράφος του «gegontanews» στον Βόλο, μιλά για τις συνθήκες ακραίας βίας που βιώνει η πόλη τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα σε βάρος μέρους της κοινωνίας που αντιδρά.

Η ίδια αναφέρθηκε στο τελευταίο περιστατικό με την επίθεση του μασκοφόρου-μπόντι μπίλντερ, δημοτικού συμβούλου της παράταξης του Αχ. Μπέου, σε βάρος δημοτικού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κάνοντας λόγο για «κουλτούρα βίας» και «πράξεις του υποκόσμου».

Επίσης τονίζει ότι, ενώ καταγγέλθηκε το συμβάν από το θύμα και είναι γνωστή η ταυτότητά του, ο ίδιος δεν συνελήφθη αλλά ούτε και φαίνεται να επισημοποιείται η παραίτησή του από το Δ.Σ.. Παράλληλα μιλά για την στάση του δημάρχου Βόλου, ο οποίος απείλησε εκ νέου το θύμα, τονίζοντας ότι υπήρχαν απειλές και στο παρελθόν σε βάρος του, ενώ είχε παρακινήσει σε βία και σε βάρος άλλων ατόμων.

Επιπλέον, καταγγέλλει το τι συμβαίνει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με σεκιούριτι-μπράβους, μιλώντας για ανοχή σε αυτήν την κατάσταση, τόσο από την Δικαιοσύνη, όσο και από την πολιτεία και την αστυνομία.

Τέλος υπογραμμίζει την ανοχή προς αυτήν την δημοτική αρχή, τόσο της κοινωνίας που απείχε στις πρόσφατες εκλογές, όσο και της Ν.Δ., που αν και δεν έδωσε επίσημη στήριξη, τα περισσότερα μέλη της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων στου Αχ. Μπέου, ανήκουν σε «τριτο-τέταρτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας».

Νίκος Αναστασιάδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Μαλακοπής στην Θεσσαλονίκη: «ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΣ Ο FLYOVER – ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ»

Ο Νίκος Αναστασιάδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Μαλακοπής στην Θεσσαλονίκη, μιλά για την προσωρινή διαταγή του ΣτΕ που βάζει στον «πάγο» τις εργασίες στον Fly Over, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια καλή στιγμή για το κίνημα.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ακόμα το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει δημοσιευτεί, τονίζοντας το ΣτΕ κρίνει τη νομιμότητα του έργου, το οποίο, όπως υποστηρίζει, έχει πολλά προβλήματα. Παράλληλα αναφέρεται στην επίθεση που δέχεται το κίνημα από μερίδα των ΜΜΕ, καθώς υπάρχει μεγάλη προπαγάνδα για το ζήτημα.

Επιπλέον μιλά για τον χρονικό ορίζοντα που ενδεχομένως να τελεσιδικήσει μια απόφαση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες ταλαιπωρίες, χαρακτηρίζοντας το έργο «πρόχειρο και προβληματικό» ενώ υποστηρίζει ότι σε μια τέτοια περίπτωση, θα ρίξουν τις ευθύνες σε όσους αντιδρούν.

Τέλος επισημαίνει ότι, αν και το Υπουργείο Υποδομών τονίζει ότι το έργο έχει πάρει μη αναστρέψιμη μορφή, το έργο μπορεί να σταματήσει αν δικαιωθούν, κάνοντας λόγο για έργο «κακής φιλοσοφίας» και μιλώντας για μια διαφορετική φιλοσοφία και αντίληψη για τις μετακινήσεις και τη ζωή των κατοίκων της πόλης.