«ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΣ Ο FLYOVER – ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ»

1 Σχόλιο

Ο Νίκος Αναστασιάδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Μαλακοπής στην Θεσσαλονίκη, μιλά για την προσωρινή διαταγή του ΣτΕ που βάζει στον «πάγο» τις εργασίες στον Fly Over, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια καλή στιγμή για το κίνημα.

Ο ίδιος σημειώνει ότι ακόμα το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει δημοσιευτεί, τονίζοντας το ΣτΕ κρίνει τη νομιμότητα του έργου, το οποίο, όπως υποστηρίζει, έχει πολλά προβλήματα. Παράλληλα αναφέρεται στην επίθεση που δέχεται το κίνημα από μερίδα των ΜΜΕ, καθώς υπάρχει μεγάλη προπαγάνδα για το ζήτημα.

Επιπλέον μιλά για τον χρονικό ορίζοντα που ενδεχομένως να τελεσιδικήσει μια απόφαση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες ταλαιπωρίες, χαρακτηρίζοντας το έργο «πρόχειρο και προβληματικό» ενώ υποστηρίζει ότι σε μια τέτοια περίπτωση, θα ρίξουν τις ευθύνες σε όσους αντιδρούν.

Τέλος επισημαίνει ότι, αν και το Υπουργείο Υποδομών τονίζει ότι το έργο έχει πάρει μη αναστρέψιμη μορφή, το έργο μπορεί να σταματήσει αν δικαιωθούν, κάνοντας λόγο για έργο «κακής φιλοσοφίας» και μιλώντας για μια διαφορετική φιλοσοφία και αντίληψη για τις μετακινήσεις και τη ζωή των κατοίκων της πόλης.