ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ

3 Σχόλιο

Χειροκρότημα, για την απουσία τους από τη συζήτηση, με πρώτο τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Εύσημα για το θράσος τους, παινέματα για την ξεδιάντροπη απόκρυψη της αλήθειας. Μόνο χειροκρότημα, αλλά όχι ειρωνικό. Γιατί αν είναι με ειρωνεία θα σπεύσουν οι φύλακες της βουλής να σε απομακρύνουν. Γιατί δεν ανέχεται τέτοια η δημοκρατία μας… 

Στην ίδια εκπομπή ανοίγει η συζήτηση για τα «δώρα» που μας φέρνουν μαζί τους οι Ολλανδοί της HVA με το master plan για την αποκατάσταση της Θεσσαλίας. Και για τις δουλίτσες που ξεκινούν με το γνωστό σύστημα των αναθέσεων. Γιατί πάντα οι καταστροφές είναι ταυτόχρονα και ευκαιρίες…  Χειροκροτήστε τους ξανά. 

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν

—–

Χρήστος Κωνσταντινίδης, συγγενής θύματος στο δυστύχημα των Τεμπών: «ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑ ΕΙΡΩΝΙΚΑ, ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ, ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ»

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, συγγενής θύματος στο δυστύχημα των Τεμπών, μιλά για τη χθεσινή απόφαση της Βουλής για τη συγκάλυψη των ευθυνών και το «ειρωνικό» χειροκρότημα την ώρα που τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής.

Όπως σημειώνει, γίναμε πολλά λάθη στην εξεταστική τα οποία δεν αναγνώρισε ποτέ, βγάζοντας από το κάδρο όλες τις πολιτικές ευθύνες, ρίχοντας την ευθύνη σε ανθρώπους που δεν είναι καν στην ζωή ενώ χαρακτήρισε παραπλανητικές τις τοποθετήσεις του Μάκη Βορίδη.

Παράλληλα κατακρίνει το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ παρουσίασαν το ζήτημα όπως έπρεπε, κατέληξαν σε διαφορετικά πορίσματα ενώ θα ήταν επιθυμητό να υπάρχει ένα κοινό πόρισμα, κάτι που όπως είπε δεν συνέβη λόγω μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. 

Αναφερόμενος στο κομμάτι της Δικαιοσύνης, τονίζει ότι όσο θα προχωρά η ανάκριση θα αναδειχθούν όλα τα ζητήματα, ιδιαίτερα για τα ερωτήματα με την έκρηξη μετά την σύγκρουση των τρένων, υποστηρίζοντας ότι η επιστημονική κοινότητα θα έπρεπε να βγει μπροστά για να βρεθεί η αλήθεια και μόνο οι συγγενείς προσπαθούν να φτάσουν στα σωστά συμπεράσματα, προκειμένου να μην ξανασυβεί κάτι ανάλογο.

Νικήτας Μυλόπουλος, καθηγητής Υδρογεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: «ΣΥΡΡΑΦΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟ MASTER PLAN ΤΩΝ ΟΛΛΑΝΔΩΝ»

Ο Νικήτας Μυλόπουλος, καθηγητής Υδρογεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μιλά για σχέδιο-πρόταση για το μέλλον της Θεσσαλίας μετά τις πλημμύρες, που παρουσιάστηκε από την Ολλανδική εταιρία, θέτοντας τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Ο ίδιος τονίζει ότι δεν πρόκειται για μία τεχνική, επιστημονική μελέτη, αλλά για μια περιγραφή μιας κατάστασης χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία και χωρίς αναλύσεις ενώ δεν καταλήγει σε επιστημονικά συμπεράσματα. Όπως σημειώνει, πρόκειται για μία πρόταση έργων παλαιάς λογικής, όπως η εκτροπή του Αχελώου, ωστόσο κρατήθηκαν κάποιες προτάσεις θετικές, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται ολιστική προσέγγιση με έργα που θα συνδυάζονται.

Παράλληλα μιλά για την έμμεση ιδιωτικοποίηση του νερού μέσω της διαχείρισής του ενώ θέτει και το ζήτημα της ανασυγκρότησης της αγροτικής οικονομίας της περιοχής, θέμα που όπως είπε, είναι πολυδιάστατο.

Τέλος σημειώνει ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν εξειδικεύεται πλήρως για αυτό που της ανατέθηκε να κάνει, τονίζοντας ότι αναμενόταν μια διαφορετική προσέγγιση και μελέτη, και όχι ένα συνονθύλευμα παλαιότερων προτάσεων ενώ τονίζει ότι υπάρχει και το ζήτημα των άμεσων παρεμβάσεων που είναι απαραίτητες βραχυπρόθεσμα.