«ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑ ΕΙΡΩΝΙΚΑ, ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ, ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, συγγενής θύματος στο δυστύχημα των Τεμπών, μιλά για τη χθεσινή απόφαση της Βουλής για τη συγκάλυψη των ευθυνών και το «ειρωνικό» χειροκρότημα την ώρα που τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής.

Όπως σημειώνει, γίναμε πολλά λάθη στην εξεταστική τα οποία δεν αναγνώρισε ποτέ, βγάζοντας από το κάδρο όλες τις πολιτικές ευθύνες, ρίχοντας την ευθύνη σε ανθρώπους που δεν είναι καν στην ζωή ενώ χαρακτήρισε παραπλανητικές τις τοποθετήσεις του Μάκη Βορίδη.

Παράλληλα κατακρίνει το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ παρουσίασαν το ζήτημα όπως έπρεπε, κατέληξαν σε διαφορετικά πορίσματα ενώ θα ήταν επιθυμητό να υπάρχει ένα κοινό πόρισμα, κάτι που όπως είπε δεν συνέβη λόγω μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. 

Αναφερόμενος στο κομμάτι της Δικαιοσύνης, τονίζει ότι όσο θα προχωρά η ανάκριση θα αναδειχθούν όλα τα ζητήματα, ιδιαίτερα για τα ερωτήματα με την έκρηξη μετά την σύγκρουση των τρένων, υποστηρίζοντας ότι η επιστημονική κοινότητα θα έπρεπε να βγει μπροστά για να βρεθεί η αλήθεια και μόνο οι συγγενείς προσπαθούν να φτάσουν στα σωστά συμπεράσματα, προκειμένου να μην ξανασυβεί κάτι ανάλογο.