«ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ “OUR OCEAN” – ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ»

1 Σχόλιο

Ο Μανώλης Σαββάκης, μέλος της Πανελλαδικής Συνέλευσης για την προστασία της Ελληνικής Τάφρου, μιλά για την απαγόρευση της συγκέντρωσης που είχαν ανακοινώσει οικολογικές οργανώσεις και συλλογικότητες στον χώρο όπου θα διεξαγόταν το Παγκόσμιο Συνέδριο Our Ocean Conference, και τις προσαγωγές που έγιναν επειδή οι οργανώσεις πραγματοποίησαν τελικά την παρέμβαση.

Ο ίδιος αναφέρεται στα αιτήματα των οργανώσεων για να σταματήσουν οι έρευνες και οι εξορύξεις υδρογονανθράκων σε μια περιοχή που διαταράσσει την ζωή των θαλάσσιων ειδών ενώ χαρακτηρίζει υποκριτικό το συνέδριο που επικεντρώνεται, υποτίθεται, στην προστασία των θαλασσών, την ώρα που η χώρα μας προχωρά ακάθεκτη στις εξορύξεις και άλλες επιβαρυντικές δραστηριότητες.

Επιπλέον μιλά για την απαγόρευση που επιβλήθηκε, χαρακτηρίζοντάς την πρωτοφανή και αχρείαστη, σημειώνοντας ότι η διαμαρτυρία ήταν πιο μακριά από τον χώρο, χωρίς να προκαλέσει προβλήματα.

Μιλώντας στις Πίσω Σελίδες, ο δεύτερος προσαχθείς, Αγησίλαος Κουλούρης, αναφέρθηκε στην παρέμβαση που έκανε, φωνάζοντας όταν έβγαιναν φωτογραφία οι ηγέτες, και άμεσα άνδρες της ασφαλείας τον έπιασαν και τον προσήγαγαν. Επίσης μιλά για το σύνθημα για την Παλαιστίνη που φώναξε, σημειώνοντας ότι τα ορυκτά καύσιμα και η πολεμική βιομηχανία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.