+

Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ

Αυτός ο Λοβέρδος έχει ξεφύγει τελείως. Μας βάζει όρους, λέει, για να παραμείνει στο υπουργείο Υγείας. Και χάρη μας κάνει που μένει μέχρι σήμερα δηλαδή. Αν δεν οργανωθεί το διπλογραφικό σύστημα στα νοσοκομεία θα φύγει είπε, και ένα βουβό ρίγος πέρασε στα επείγοντα μη τυχόν μας βρει τέτοια καταστροφή.

Είναι πολύ σοβαρό πράγμα η λειτουργία του συγκεκριμένου τομέα του κράτους. Όταν πλήττεται το ΕΣΥ, εκτός από την υγεία και την τσέπη σου, πλήττεται και η αξιοπρέπειά σου.
Γιατί είναι θέμα αξιοπρέπειας να αλλάζουν τα σεντόνια στο κρεβάτι του πόνου, να έχει χαρτί στις τουαλέτες, να φοράνε γάντια ή μάσκες όταν σε πασπατεύουν.
Κι όταν φτάνει να λείπει το χαρτί, μοιάζει γελοίος ένας υπουργός που με απειλεί να παραιτηθεί.
Τον θυμάμαι πριν από μήνες να μου λέει πόσο άσχημα αισθανόταν όταν υπέγραφε το Μνημόνιο. Και λίγο νωρίτερα όταν μου έλεγε «δώστε μου την ευκαιρία να διαπραγματευτώ με την Τρόικα». Να στη δώσουμε, έλεγα τότε, αλλά έτσι και δεν τα καταφέρεις, να σου δώσουμε και την ευκαιρία να πας σπίτι σου;

Τελικά έμεινε.
Μανούλα στην επικοινωνία ο Λοβέρδος. Έτσι κυβερνιόμαστε, με «επικοινωνία» και τρικάκια μαγικά. Τι τρικ να κάνεις όμως για να κρύψεις τις κλειστές εντατικές, τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικά, τις ανύπαρκτες εφημερίες, τα παιχνίδια των εταιριών που σε αφήνουν χωρίς φάρμακα μέχρι να ακριβύνει και η ανάγκη σου και να χρειάζεσαι περισσότερα για να την καλύψεις.
Αυτά γιατί δεν τα βάζει ως όρους για να παραμείνει;

Νοσοκομεία μετράνε τα αποθέματά τους μέρα με τη μέρα. Εγχειρίσεις επείγουσες αναβάλλονται λόγω έλλειψης υλικών. Μέχρι και οι ιατροδικαστές έχουν ελλείψεις και το Σαββατοκύριακο οι υπηρεσίες μένουν κλειστά. Μπορείτε πλέον να πεθαίνετε από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και κατά προτίμηση σε ώρες γραφείου…

Είπε θα φύγει ε; Δυστυχώς δεν ελπίζω πια ούτε να φύγει.
Γιατί αν φύγει θα έρθει κάποιος άλλος…

Δημοσιεύτηκε στον Δρόμο της Αριστεράς, στις 11.10.2010