ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Περισσότερα από 150 πολεμικά όπλα, χειροβομβίδες, εκατοντάδες σφαίρες αλλά και εκρηκτικές ύλες βρέθηκαν σε γκαρσονιέρα στο κέντρο του Ηρακλείου μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί που εισήλθαν χθες το απόγευμα στην γκαρσονιέρα στην οδό Ανδρέα Μήτσα, αντίκρισαν ένα κανονικό οπλοστάσιο με όπλα τελευταίας τεχνολογίας Kαλάσνικοφ, MP5 αλλά και πυροκροτητές, σιγαστήρες και άλλα… πολεμικά εξαρτήματα.

Στην αποκάλυψη της γιάφκας οι αστυνομικοί έφτασαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση και ακολουθώντας ένα… κλειδί το οποίο είχε στην κατοχή του γνωστός έμπορος του Ηρακλείου, που διατηρεί κατάστημα σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις της αστυνομίας στην υπόθεση εμπλέκονται τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 44χρονος Ρεθεμνιώτης, που είναι κρατούμενος στις φυλακές Αλικαρνασσού για υπόθεση 6 κιλών χασίς καθώς και υποθέσεις όπλων, ο 40χρονος επιχειρηματίας από το Ηράκλειο και ένας ακόμα 25χρονο Ρεθυμνιώτη επιχειρηματίας, οι οποίοι έχουν συλληφθεί.

Το διαμέρισμα φαίνεται να ήταν νοικιασμένο στο όνομα του ήδη κρατούμενου στις φυλακές, ενώ οι αρχές ερευνούν τη διασύνδεση με τον επιχειρηματία του Ηρακλείου και το γιατί κατείχε ο ίδιο το κλειδί της γκαρσονιέρας.

Σε βάρος των τριών προσώπων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα ενώ εξαιτίας της ποσότητας του οπλισμού έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

(Κεντρική φωτογραφία: Ένα κανονικό οπλοστάσιο με όπλα τελευταίας τεχνολογίας Kαλάσνικοφ, MP5 αλλά και πυροκροτητές, σιγαστήρες και άλλα… πολεμικά εξαρτήματα βρήκαν οι αρχές).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 13.01.2016