ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία κάνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Όπως αναφέρουν, όχι μόνο έγιναν απολύσεις στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα αλλά συγγενικά πρόσωπα του επιχειρηματία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο χλευάζουν τους απολυμένους με αναρτήσεις στο instagram.

Ο Δήμος Ηρακλείου άραγε έχει κάτι να πει για αυτό; Αφορά το θέμα τον καλύτερο «πελάτη» του εργοστασίου ή επειδή είναι ιδιωτική επιχείρηση δεν μας νοιάζει αν το θράσος έχει πιάσει ταβάνι;

Από την πλευρά της επιχείρησης, έχει κανείς να δώσει εξηγήσεις ή να ζητήσει μια συγνώμη για την ασχήμια αυτή; Και φυσικά μόνη έμπρακτη συγνώμη είναι η επαναπρόσληψη των απολυμένων…

* Ολόκληρη η φωτογραφία από το story του instagram είναι στη διάθεση του Cretanews. (Εξάλλου είναι δημόσια η ανάρτηση). Επιλέγουμε όμως να μην δείξουμε τα πρόσωπα των καλόπαιδων – ίσως και να μην έχουν καταλάβει ακριβώς τι σημαίνει να παίζεις και να γελάς με τις ζωές των ανθρώπων – ειδικά αν αυτές εξαρτώνται από τον μπαμπά ή τον πεθερό σου, ο οποίος μαθαίνουμε, είναι και πολύ θρήσκος και έχει και δικιά του εκκλησία…).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων:

Δεν έχει πάτο ο κατήφορος και η ασυδοσία της εργοδοσίας με την ανοχή κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης.

Ξανά πρωταγωνιστής του εργασιακού μεσαίωνα στο νομό μας βρίσκεται το εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕΗ, συμφερόντων Στειακάκη Δευκαλίωνα.

Αυτές τις ημέρες των γιορτών που κάθε οικογένεια δοκιμάζεται από το κύμα ακρίβειας και ανασφάλειας, επέλεξε η εταιρία να περάσει σε κύμα απολύσεων συναδέλφων. Δεν τους ένοιαξε ούτε αν θα γεμίσουν το τραπέζι τους τα Χριστούγεννα, ούτε αν θα πάρουν ένα παιχνίδι στα παιδιά τους, ούτε καν αν θα έχουν ένα ξύλο να ζεσταθούν καθώς για πετρέλαιο ούτε κουβέντα.

Μάλιστα όχι μόνο δεν τους ένοιαξε αλλά φαίνεται να το απολαμβάνουν καθώς ο γιος και ο γαμπρός του ιδιοκτήτη της επιχείρησης δημοσίευσαν “instagram story” που καυχιούνται τις απολύσεις και χλευάζουν τους εργαζόμενους!!!

Τέτοια θλιβερά περιστατικά δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένα, συμβαίνουν με την ανοχή της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης και είναι πασιφανές ότι το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη και τα υπόλοιπα αντεργατικά νομοθετήματα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έχουν δώσει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους δεν θα ανεχτούν τέτοιες συμπεριφορές.

Να καταβληθεί άμεσα το δώρο Χριστουγέννων στο σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης, και να εφαρμοστεί ο νόμος της αυτόφωρης διαδικασίας.

Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις καθώς από τις δημοσιεύσεις και μόνο φαίνεται ότι είναι εκδικητικές.

Να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο του εργοστασίου.

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 23.12.2022