ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η σωματική και ψυχική εξάντληση οδήγησε ακόμα δύο επιμελήτριες αναισθησιολόγους του Βενιζελείου σε παραίτηση.

Ακόμα δύο αναισθησιολόγοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, επιβεβαιώνοντας την «αδιέξοδη πορεία» που ακολουθεί το συγκεκριμένο τμήμα αλλά και συνολικά το νοσοκομείο, όπως καταγγέλλει η τριμελής επιτροπή γιατρών του ιδρύματος.

Οι γιατροί συγκρίνουν με δηκτικό αλλά απόλυτα ρεαλιστικό τρόπο την πρεμούρα του υπουργού Υγείας να διαφημίσει τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία με τις εικόνες εγκατάλειψης που παρουσιάζουν κρίσιμοι τομείς του Βενιζελείου.

Το ζήτημα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο Βενιζέλειο έρχεται για πολλοστή φορά στην επικαιρότητα. Τον περασμένο Οκτώβριο ο προκάτοχος του Αδωνη Γεωργιάδη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε φτάσει να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες που περιμένουν επί μήνες να χειρουργηθούν, αφού λόγω μη ύπαρξης γιατρών είχε ουσιαστικά κλείσει ο χειρουργικός τομέας με την αναστολή των τακτικών επεμβάσεων και πραγματοποιούνταν μόνο έκτακτα και ογκολογικά χειρουργεία. Τότε η λύση βρέθηκε στη σύναψη τρίμηνων συμβάσεων με ιδιώτες αναισθησιολόγους, ώστε να λειτουργήσουν σε μόνιμη βάση τουλάχιστον τέσσερα χειρουργικά τραπέζια.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, και αυτή η λύση δεν απέδωσε, διατηρώντας το βάρος της λειτουργίας του αναισθησιολογικού τμήματος στους λίγους μόνιμους γιατρούς, ενώ η υπόσχεση για προκήρυξη μόνιμων θέσεων και με προνομιακούς όρους για νέους γιατρούς ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί.

Τελικά η σωματική και ψυχική εξάντληση οδήγησε ακόμα δύο επιμελήτριες αναισθησιολόγους του Βενιζελείου σε παραίτηση. Οι γιατροί «καρφώνουν» την πρώην και τη νυν ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τονίζοντας πως ενώ είχε ανακοινωθεί η ενίσχυση του συγκεκριμένου τμήματος με τις «fast track» προσλήψεις, τελικά θα μείνει σύντομα μόνο με μία μόνιμη αναισθησιολόγο και με δύο συνταξιούχους σε προσωρινή παράταση.

Πάντως οι ίδιοι οι γιατροί επαναφέρουν τους εαυτούς τους στην τάξη, αναγνωρίζοντας με αρκετή δόση ειρωνείας ποιο είναι το μείζον ζήτημα των ημερών στην Υγεία: «Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στη φιέστα για τα απογευματινά χειρουργεία…» αναφέρουν στο τέλος της ανακοίνωσής τους.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 20.03.24