Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την παραίτησή του ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο αυτόνομης καθόδου του «Πράττω» στις εθνικές εκλογές («σήμερα όχι, για αύριο, ρωτήστε με αύριο») ενώ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τονίζει πως ήδη κινείται για την επιλογή υποψηφίων σε όλη την Ελλάδα. (Σε κάποιες περιπτώσεις συμπίπτουν με του ΣΥΡΙΖΑ σε πολλές όμως όχι).

Για το θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης λέει πως εκείνος απλά ετοίμασε τα Προεδρικά Διατάγματα και δεν υλοποίησε την επέκταση. Για το “βιαστικό” της ανακοίνωσης απαντά πως δεν χρειαζόταν να ενημερωθεί η Βουλή και πως οι πολιτικοί αρχηγοί θα ενημερωθούν όταν έρθει η ώρα…

Επαναλαμβάνει πως η επόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς δεν χωράει τους ΑΝΕΛ, (ακόμα και η παρούσα θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς αυτούς) ενώ για τους εκβιασμούς του Πάνου Καμμένου λέει πως «για να μπορεί κάποιος να εκβιαστεί πρέπει και να υφίσταται τον εκβιασμό». (Σαφής αιχμή για τον Τσίπρα κατά τη γνώμη μου).

Συνολικά από την (αρχηγική) παρουσία του στην Κρήτη επιβεβαιώνεται η θέλησή του να παίξει ηγετικό ρόλο στον χώρο της Κεντροαριστεράς. – Το μέλλον θα δείξει αν επιβεβαιωθεί ο στόχος του.

Ο Ν. Κοτζιάς δεν αποκάλυψε τα ονόματα των «13 υποψηφίων δημάρχων» του Πράττω στην Κρήτη (τον αριθμό ανακοίνωσε χθες). Ωστόσο, με τη δήλωσή του, ξεκίνησε ήδη την ονοματολογία, ειδικά στα ανατολικά του νησιού. Όπως άλλωστε κάθε επικεφαλής κόμματος που σέβεται τον εαυτό του… (Απλά εμείς μέχρι σήμερα δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πως είναι επικεφαλής κόμματος).