ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΚΛΕΡ ΝΤΕΪΛΙ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνήθως λέμε αρνητικά πράγματα για το Ευρωκοινοβούλιο, για μια «Δημοκρατία» που έχει κρυφτεί σε μια Ευρώπη που σιγά σιγά σαπίζει. Υπάρχουν όμως φωνές σαν τη δική της. Λίγες, μετρημένες στα δάχτυλα αλλά δυνατές, που αξίζει να τις προσέξεις λίγο παραπάνω. Όχι γιατί κάνουν κάτι σπουδαίο και ηρωικό. Απλά επειδή λένε την αλήθεια κατάμουτρα και ενοχλούν. Και για αυτό προσπαθούν να τις φιμώσουν.

Μεταξύ άλλων θα την ακούσεις να λέει: «Κανένα δικαίωμα σε νόμιμη άμυνα δεν έχει το Ισραήλ. Είναι μια χώρα που κατέχει παράνομα εδάφη» και «Η Ευρώπη επιστρέφει στις ρίζες της και οι βασικές αρχές της είναι μία: Η αποικιοκρατία».   

Εν τω μεταξύ έχεις όλα τα υπόλοιπα, έχεις και την ΕΠΟ να κλειδώνει όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια για να γίνει ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου… 

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

—–

Γιώργος Κατερίνης, δημοσιογράφος και κάτοικος της Νέας Φιλαδέλφειας: «ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ»

https://open.spotify.com/episode/60DiseVdzEW4AJ4Z3Wv2JS

Ο Γιώργος Κατερίνης, δημοσιογράφος και κάτοικος της Νέας Φιλαδέλφειας, μιλά για τα απίστευτα μέτρα που ανακοινώθηκαν ενόψει του τελικού του Conference League μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνας, με κλείσιμο σχολείων, δρόμων, του τοπικού άλσους κ.α..

Ο ίδιος αναφέρεται και στην ιστορία δημιουργίας του γηπέδου, χωρίς η περιοχή να μπορεί να το στηρίξει, σημειώνοντας ότι από τη μέρα που φτιάχτηκε το γήπεδο, οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν προβλήματα, ενώ η πόλη σταματά να λειτουργεί, καθώς το επίκεντρο είναι πάντα ο αγώνας.

Όπως τονίζει, το όλο έργο έγινε για να εξυπηρετηθεί μία ανώνυμη εταιρία, ενώ αναφέρεται και σε μια αφίσα που υπάρχει στο μουσείο του γηπέδου, με τα ονόματα υπουργών και αυτοδιοικητικών που αντιδρούσαν ώστε να στοχοποιούνται από τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Τέλος σημειώνει ότι όλες οι ανησυχίες όσων αντιδρούσαν έχουν επιβεβαιωθεί, υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν περιστατικά απειλών και ξυλοδαρμών, από οπαδούς και μπράβους όλο το διάστημα που βρισκόταν υπό συζήτηση το έργο του γηπέδου, ενώ είχαν επιτεθεί σε συλλογικότητες και αριστερές καταλήψεις της περιοχής.