ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Τρεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται σήμερα στην Κρήτη κατά της έλευσης του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα. Στο Ηράκλειο, ραντεβού στην Πλατεία Ελευθερίας στις 6 το απόγευμα δίνουν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων του νομού, η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, το Μ-Λ ΚΚΕ και άλλοι φορείς.  

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς τόνισε πως είναι αυτονόητη, ειδικά στις παρούσες συνθήκες, η συμμετοχή του συνδικαλιστικού κινήματος στις διαδηλώσεις κατά της έλευσης του Αμερικανού προέδρου.

«Μια σειρά από ζητήματα στα οποία εμπλέκονται οι ΗΠΑ είναι ανοιχτά όπως το Κυπριακό, οι συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας αλλά και το ζήτημα του χρέους για το οποίο δεν προωθείται μια συνολική λύση σαν αυτή στην οποία είχαν συναινέσει και οι ΗΠΑ το 1953 προς όφελος της Γερμανίας» ανέφερε ο ίδιος.

Για «προκλητική επίσκεψη και μάλιστα κατά τις ημέρες του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, σε μια χώρα ισοπεδωμένη από τα 7 χρόνια των μνημονίων» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης.

Στα Χανιά οργανώνονται σήμερα δύο ξεχωριστές διαδηλώσεις. Η πρώτη διοργανώνεται από την «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Επίσκεψη Ομπάμα» στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Στην πρωτοβουλία μετέχουν αντίστοιχα με το Ηράκλειο τοπικοί φορείς και κόμματα της Αριστεράς ενώ σε δεύτερη, ξεχωριστή συγκέντρωση καλεί η  Επιτροπή Ειρήνης Χανίων στις 7.30μ.μ. στην πλατεία Νέων Καταστημάτων. 

(Κεντρική φωτογραφία: Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει οι φορείς της Κρήτης κατά της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 15.11.2016