«ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ»

4 Σχόλιο

Ο Δημήτρης Ιωακειμίδης (Jo Di), οδοντίατρος και υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με το «ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά», μιλά για την υποψηφιότητά του αλλά και την ζωή του εκτός Ελλάδας, ανήκοντας σε αυτούς που έφυγαν από την χώρα πριν από 15 χρόνια.

Ο ίδιος αναφέρεται σε όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα και στην προσωπική επίθεση που δέχθηκε από το ΚΚΕ για την στάση του στο θέμα του γάμου ομόφυλων, σημειώνοντας ότι θα περίμενε από ένα κομμουνιστικό κόμμα να μην στέκεται σε αγκυλώσεις όταν διακυβεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επίσης μιλά για την Τεχνητή Νοημοσύνη και μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η τεχνολογία, χαρακτηρίζοντάς τη «επαναστατικό βήμα», σημειώνοντας ότι η χρήση τα σε πολλά ζητήματα είναι σημαντική και θετική και δεν αποτελεί απειλή. Ωστόσο υπογραμμίζει ότι στην πολιτική η κακόβουλη χρήση της μπορεί να φέρει αρνητικά αποτελέσματα, με fake news και προπαγάνδα, κάτι όμως που γίνεται και τώρα από τα συμβατικά μέσα.

Τέλος αναφέρεται στην υποψηφιότητά του, τονίζοντας ότι αποδέχθηκε την πρόταση προκειμένου να στηρίξει μια ομάδα ανθρώπων που έδειξαν στην πράξη θετικά πράγματα, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα έχει χαθεί η αξία της ανθρώπινης ζωής και είναι κάτι που πρέπει να αντιστραφεί.