ΗΡΑΚΛΕΙΑ… ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πρωτοφανή για τα δεδομένα του Ηρακλείου ήταν τα μέτρα ασφαλείας κατά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο κλείσιμο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κρήτης. Στους δρόμους της πόλης σε δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις διαδήλωσαν τα Εργατικά Κέντρα του νησιού, η Ομοσπονδία Εμπόρων και Βιοτεχνών Νομού Ηρακλείου, επαγγελματικοί φορείς και σύλλογοι. Το «παρών» έδωσαν και οι αγρότες τόσο από το Ηράκλειο όσο και από τα Χανιά και την Ιεράπετρα.

Στη δεύτερη συγκέντρωση συμμετείχαν σωματεία που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ, μεταξύ αυτών η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ κ.ά. Ενταση σημειώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν πάρει εντολή να αποκλείσουν ολόκληρο τον χώρο της πλατείας, στο βάθος της οποίας βρίσκεται το κινηματοθέατρο «Αστόρια» όπου μίλησε ο πρωθυπουργός.

Τους διαδηλωτές του συλλαλητηρίου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου σταμάτησαν τα ΜΑΤ στο πάρκο Γεωργιάδη, στο ύψος του αγάλματος του Βενιζέλου.

Με ανιχνευτές μετάλλων

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Κορνάρου, μπλοκαρίστηκε στην οδό Αβέρωφ. Τα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά της πλατείας Ελευθερίας αλλά και εντός του κινηματοθέατρου ήταν δρακόντεια καθώς η αστυνομία χρησιμοποίησε ακόμα και ανιχνευτές μετάλλων ελέγχοντας όσους εισέρχονταν στον χώρο.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών ζήτησε να έχει συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό προκειμένου να του καταθέσει υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Τους αντιπροτάθηκε να γίνει συνάντηση με δύο υπουργούς, πρόταση όμως που δεν έγινε αποδεκτή. Τελικά στους διαδηλωτές επετράπη η προσέγγιση στην πλατεία Ελευθερίας λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του πρωθυπουργού.

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Πεδιάδας Ηρακλείου και του Καστελίου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στην περιοχή τους και νωρίτερα κατά τις εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου είχαν εκθέσει τις ανησυχίες τους για την οικολογική καταστροφή της περιοχής στον αρμόδιο υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

(Κεντρική φωτογραφία: Η αστυνομική παρουσία ήταν πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Ηρακλείου κατά τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού. *EUROKINISSI).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 22.09.2017