ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Για ακόμα μία φορά επικράτησε ένταση στο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια επίσκεψης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Θύμα αυτή τη φορά ήταν ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, που δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις από στελέχη κυρίως του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, με τον πρόεδρο του οποίου είχε έναν ιδιαίτερα έντονο διάλογο μπροστά στο Επιμελητήριο της πόλης, πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση με επαγγελματικούς φορείς το πρωί του Σαββάτου.

Η ένταση ωστόσο κορυφώθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας, όταν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και μικρή ομάδα αγροτών απέκλεισαν την είσοδο της αίθουσας Ανδρόγεω όπου ο υπουργός επρόκειτο να μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση.

Για αρκετή ώρα στην είσοδο του κτιρίου σημειώνονταν διαξιφισμοί μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και των διαμαρτυρόμενων εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί εντελώς η εκδήλωση.

Στις αρχικές δηλώσεις του, ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Παυλιδάκης, έκανε λόγο για «εχθρούς της δημοκρατίας που χρησιμοποιούν φασιστικές μεθόδους». Στο ίδιο κλίμα, αν και αποφεύγοντας αναφορές περί «φασισμού», ήταν και η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Καταγγέλλουμε τέτοιες προβοκατόρικες, τραμπούκικες συμπεριφορές και μεθοδεύσεις από όποιο κέντρο ή παράκεντρο και αν εκπορεύονται και καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πράξουν το ίδιο, καταδικάζοντας τη βία από όπου και αν προέρχεται.

Στην ανακοίνωση μάλιστα γίνεται αναφορά στη διαφορετική αντιμετώπιση που έχουν τέτοιου είδους διαμαρτυρίες με την παρούσα κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα τονίζεται: «Σε αντίθεση με τις αλήστου μνήμης εποχές της συγκυβέρνησης, δεν καταφύγαμε στην καταστολή, στη χρήση βίας, όπως θα ήθελαν και ήλπιζαν. Είμαστε διαφορετικοί, πρεσβεύουμε άλλες αξίες, ιδανικά και το αποδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία».

Mικροεντάσεις στο Λασίθι

Την Κυριακή πάντως ο Γ. Κατρούγκαλος μίλησε στο Λασίθι σε κεντρικό ξενοδοχείο του Αγίου Νικολάου, με εμφανώς μεγαλύτερη αστυνομική παρουσία, ενώ στην είσοδο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ζητούσαν από όσους εισέρχονταν να αφήσουν εκτός της αίθουσας τα μπουκάλια με νερό που κρατούσαν. Και εκεί πάντως δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις, κυρίως από συνδικαλιστές που ζητούσαν να πάρουν τον λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετεύτηκαν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Εργασίας επικοινώνησε τηλεφωνικά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μόλις έμαθε για τη ματαίωση της εκδήλωσης του Σαββάτου.

Αποφασίστηκε μάλιστα το επόμενο 15ήμερο να οργανωθεί εξόρμηση σε όλη την Κρήτη με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και υπουργούς, ίσως μάλιστα και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι και βουλευτής Ηρακλείου.

(Κεντρική φωτογραφία: Ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς αρνήθηκε να δώσει το χέρι όταν ο υπουργός το έτεινε. *IMAGE SERVICES).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 13.06.2016