«ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΤΙΡΙΟ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Για τον ρόλο που παίζει η κατάληψη του Ευαγγελισμού στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, και την ζωή που έδωσε σε έναν εγκαταλελειμμένο κτίριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, μιλά ο Αλέξης Μ., μέλος συλλογικότητας από την κατάληψη.

Ο ίδιος αναφέρεται στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης από αστυνομικές ειδικές μονάδες με βαρύ οπλισμό, ενώ επισημαίνει για μία ακόμη φορά την αστυνομική βία που χρησιμοποιήθηκε για τις συλλήψεις, χωρίς μάλιστα κάποιος να φέρει αντίσταση.

Επίσης μιλά και για τον τραυματισμό του ατόμου που έπεσε από την ταράτσα του κτιρίου, λόγω της αδιαφορίας της αστυνομίας αλλά και την αντιμετώπιση που είχε στη συνέχεια, καθώς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και με πρόχειρες εξετάσεις του δόθηκε εξιτήριο, για να οδηγηθεί κατευθείαν στο Αστυνομικό Μέγαρο για ανάκριση.

Τέλος μιλά για τη λειτουργία και τον ρόλο της κατάληψης όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας την αποδοχή και των κατοίκων της συνοικίας, αλλά και στα ψέματα που διακινούνται, περί ανομίας, αναφερόμενος στις δράσεις και στο έργο της κατάληψης, όπως η στέγαση αστέγων, απόρων, κακοποιημένων ανθρώπων και μεταναστών, αλλά και στο αντιφασιστικό κίνημα που προστάτεψε το Ηράκλειο από τους φασίστες.