ΦΥΓΕ, Η ΧΩΡΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αν έχεις παιδιά, συγγενείς ή κάποιον δικό σου νέο άνθρωπο που ακόμα τον βαστάνε τα πόδια του, πες του να σηκωθεί να φύγει. Η χώρα δεν πεθαίνει, έχει πεθάνει ήδη. Συμμετέχουμε σε ένα πείραμα αντοχής με καθημερινά χτυπήματα στη λειτουργία των θεσμών, στη δικαιοσύνη, στην υγεία, στη δημόσια διοίκηση, στα δικαιώματα. Παντού. Και μάλλον αντέχει κι άλλη πίεση.

Θα είναι φυσικό να αθωώνονται οι παιδοβιαστές όσο φυσικό και να πληρώνεις για να εγχειριστείς, παρόλο που πλήρωνες τόσα χρόνια εισφορές και φόρους.

Φύγε αν μπορείς. Άλλη λύση δεν υπάρχει μάλλον.

*Φωτογραφία από την ταινία Σινεμά ο Παράδεισος – «Non tornare piu”

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων: «Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ»

Ο Κώστας Παπαδάκης, μιλά για την πρόταση της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, κάνοντας λόγο για προκλητική πρόταση, η οποία ωστόσο μπορεί να μην υιοθετηθεί από το δικαστήριο, όπως έγινε και με τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις και την κριτική που ασκήθηκε μετά την πρόταση, σημειώνει ότι αυτό δεν αποτελεί παρέμβαση προς τη Δικαιοσύνη ενώ τονίζει ότι η κριτική από την κοινωνία είναι θεμιτή, αντίθετα με άλλες παρεμβάσεις από τις υπόλοιπες εξουσίες.

Επίσης υποστηρίζει ότι η Δικαστική εξουσία δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο ή σε ασυλία, επισημαίνοντας παράλληλα τη μεγάλη κοινωνική αναστάτωση η οποία έρχεται να προστεθεί σε άλλες διφορούμενες δικαστικές αποφάσεις σε σημαντικά ζητήματα τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν γενικεύσεις, όμως τονίζει ότι υποχρέωση της κοινωνίας είναι να πιέζει για δίκαιες αποφάσεις και να κρίνει τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.