ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Από την πίσω πόρτα και κυριολεκτικά «σαν τον κλέφτη» επισκέφθηκε το νοσοκομείο των Χανίων ο Άδωνις Γεωργιάδης γεγονός που επισημαίνεται με δεικτικό τρόπο από την ένωση των νοσοκομειακών γιατρών της περιοχής.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε σε ένα ταξίδι – αστραπή τα Χανιά, χωρίς να έχει ανακοινώσει το πρόγραμμά του και χωρίς φυσικά να έχει την παραμικρή συνάντηση με φορείς της υγείας, εργαζόμενους και τοπικούς φορείς που θα είχαν πάρα πολλά να του πουν για την κατάσταση της δημόσιας υγείας στην Κρήτη. 

Όπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί των Χανίων ο… «φερόμενος ως υπουργός, έφτασε αιφνιδιαστικά, από την πίσω πόρτα του νοσοκομείου και με πάνοπλη συνοδεία αστυνομικών (…) σαν τον κλέφτη, με τη λέξη αυτή να αποκτά την κυριολεκτική της πλέον διάσταση μετά την ανακοίνωση θεσμοθέτησης του 25ευρου για την εισαγωγή ασθενούς στο νοσοκομείο», όπως λένε οι γιατροί. 

Δεικτικός όμως για την επίσκεψη Γεωργιάδη ήταν και ο δήμαρχος Σφακίων (σ.σ. στα νότια του Νομού Χανίων) ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Σαφώς και δεν μπορώ να υποδεχτώ με φιέστες όργανα και τραπέζια τον υπουργό που έχει βγάλει σε διαθεσιμότητα 1350 εργαζόμενους, έχει κλείσει την πολυκλινική και το Νοσοκομείο Πατησίων και ετοιμάζεται να κλείσει άλλα 11 νοσοκομεία, έχει κόψει τα φάρμακα και τα υλικά από τα νοσοκομεία, βάζει εισιτήριο 25 ευρώ για εισαγωγή στο Νοσοκομείο και τολμάει να πει σε εργαζόμενους που κινητοποιούνται ότι έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι θα πει βερίκοκο»…

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 01.10.13