ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Δε με ενοχλεί η γραφικότητα. Και τα σοκάκια στις παλιές γειτονιές γραφικά είναι και τίποτα δεν έχω μαζί τους. Με ενοχλεί το παιχνίδι της αντιπροσώπευσης όταν παίζεται ερήμην μου και στο όνομά μου.

Δεκαπέντε τυχαίοι άνθρωποι που επιλέγουν να πάνε με τα άλογά τους σε μια διαδήλωση ακροδεξιών είναι απλά γραφικοί. Δεκαπέντε άνθρωποι που επιλέγουν να ντυθούν με τις παραδοσιακές φορεσιές της Κρήτης και να πάνε σε μια διαδήλωση ακροδεξιών προσπαθούν να γίνουν κάτι περισσότερο από αυτό που είναι.

Προσπαθούν ερήμην μας να μας εκπροσωπήσουν. Και τους 700.000 κατοίκους που ζούμε σε αυτό το νησί. «Δυναμικά παρούσα η Κρήτη στο συλλαλητήριο» γράφουν ήδη οι τίτλοι.

Αν πάλι για εσάς «το όνομα είναι η ψυχή σας», τότε δώστε όποια μάχη νομίζετε για όποιο όνομα γουστάρετε. Όχι όμως στο όνομά μας.

Ε, λοιπόν δεν είναι αυτή η Κρήτη και να με συμπαθάτε. Όποιος ντύνεται Κρητικός δεν εκπροσωπεί κατ’ ανάγκη και την Κρήτη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε, υπάρχουν και στοιχεία πως όχι μόνο δε μας εκπροσωπείτε αλλά μάλλον ελάχιστοι συγκινούνται από τον ιερό σας σκοπό.

Κάντε μια βόλτα σε αποτελέσματα εκλογών. Η Κρήτη είναι η μοναδική περιφέρεια που δεν έχει εκλέξει βουλευτή η Χρυσή Αυγή, η οποία πρωτοστατεί στο σημερινό συλλαλητήριο. Αλλά και τα υπόλοιπα μορφώματα που στήνουν την καριέρα τους πάνω στον όρο «Πατρίδα», στην Κρήτη δεν καλοπερνάνε. Κι ο Καμμένος ακόμα, αν ήταν στο χέρι των Κρητικών, σε δύο από τους τέσσερις νομούς θα έμενε εκτός βουλής (Κοντά στο 2,5% σε Ρέθυμνο και Λασίθι, κοντά στο 3,5% σε Ηράκλειο και Χανιά). Και πιο παλιά το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη σε όλες τις αναμετρήσεις σταθερά στις τελευταίες θέσεις πανελλαδικά ήταν τα ποσοστά του στην Κρήτη, κάθε φορά που ζήτησε την ψήφο τους. Για τον Σαμαρά και την Πολιτική Άνοιξη, που έκανε σημαία το θέμα, μην τα λέμε. Τον μισούσαν και οι Κρητικοί που έριξε τον Μητσοτάκη, ούτε την ψήφο του δε βρήκε στις κάλπες του νησιού το 1996 (1,5% στο Ηράκλειο).

Συνεπώς όσοι επιλέγετε να συναγελάζεστε με απόψεις εθνικιστικού προσήμου (για να το πω κομψά) δικαίωμά σας να το κάνετε ασφαλώς αλλά για πάρτη σας και όχι ως εκπρόσωποί μας.

Τα ηρωϊκά Ανώγεια καμαρώνουν πως δεν βρέθηκε ούτε μια ψήφος των φασιστών στις κάλπες τους και ο παπάς της περιοχής θα έπρεπε να σκεφτεί διπλά και τριπλά ποιοι θα τον χειροκροτούν από κάτω σήμερα που θα μιλήσει ως εκπρόσωπος του χωριού και όλης της Κρήτης στη φιέστα.

Καμαρώνει ο Μιχαλολιάκος αυτές τις μέρες και θυμίζει πως στις διαδηλώσεις για το Μακεδονικό γεννήθηκε η εγκληματική του οργάνωση. «Οι διαδηλώσεις για τη Μακεδονία μας το 1992, ήταν η αφορμή για την έναρξη της πολιτικής δράσης της Χρυσής Αυγής», λέει ο ίδιος.

Να τα έχετε τουλάχιστον κατά νου αυτά οι Κρητικοί που θα πάτε στο συλλαλητήριο και να αποφύγετε τις κακές παρέες γύρω από τον Λευκό Πύργο.

Όπως έγραψα σε προηγούμενο σημείωμα, έχουμε πολύ σοβαρά πράγματα να διεκδικήσουμε από τους γείτονες της διπλανής ακατανόμαστης χώρας με το κυριότερο τις αλλαγές στο σύνταγμά τους.

Αν πάλι για εσάς «το όνομα είναι η ψυχή σας», τότε δώστε όποια μάχη νομίζετε για όποιο όνομα γουστάρετε.

Όχι όμως στο όνομά μας.

Πρώτη δημοσίευση: Mesogios.gr