Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ Η… ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ιστορική μέρα η σημερινή (13.12.2021). Σήμερα θα καταγραφεί η πρώτη παρουσία πρωθυπουργού της χώρας στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, επιβεβαιώνοντας, λόγω και έργω, την προκλητική εξάρτηση Κράτους-Εκκλησίας.

Δείχνοντας πως σε αυτή τη γωνιά της Ευρώπης το πολίτευμα είναι ακόμα θεοκρατία και έχει σημειωθεί ελάχιστη πρόοδος από τα μεσαιωνικά χρόνια. Ακόμα και αν μετά τις αντιδράσεις παγώσει προσωρινά το σχέδιο μονιμοποίησης των 4.000 παπάδων, το γεγονός δεν αλλάζει.

Η κυβέρνηση χαϊδεύει ξανά την Ιεραρχία και το χριστεπώνυμο πλήθος των ψηφοφόρων. Οπως εγκληματικά και ανεύθυνα τους χαϊδεύει εδώ και δύο χρόνια, παραγνωρίζοντας πως μεγάλο μέρος του κλήρου παίρνει χιλιάδες ανθρώπους στον λαιμό του, παραβιάζοντας τα μέτρα και κηρύττοντας φανατικά κατά των εμβολίων.

Προσωπικά πάντως, όπως και στου «Θεού τα πράγματα», έτσι και στου κράτους τα πράγματα αποθέτω τις ελπίδες μου στη.. δευτέρα παρουσία.

Προσδοκώ να παραβρεθεί και ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός στην Ιερά Σύνοδο. Οραματίζομαι σε αυτή τη «δευτέρα παρουσία» πρωθυπουργού, έναν ηγέτη να επικρίνει τους ιεράρχες για τη στάση τους στην πανδημία. Να επιβάλλει με νόμο πως σε περιόδους υγειονομικών κρίσεων η μετάληψη θα γίνεται υποχρεωτικά με διαφορετικό κουτάλι για κάθε πιστό και να προστατεύει αποφασιστικά τις ευπαθείς ομάδες, που κατά κύριο λόγο προσέρχονται στους ναούς. Τον φαντάζομαι να διορθώνει το λάθος του 2016 και την εις το διηνεκές κρατική μισθοδοσία των ιερέων που ακολουθήθηκε από την εκδίωξη, νύχτα, του υπουργού Παιδείας. Να επιβάλλει ουσιαστικό, οριστικό και αμετάκλητο χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας με απόλυτο σεβασμό και στο Κράτος και στην Εκκλησία. Πολλά προσδοκώ ίσως. Μάλλον ευκολότερη η «ανάσταση νεκρών και ζωή του μέλλοντος αιώνος». Αμήν.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 13.12.2021