+

ΜΑΧΑΙΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ 42ΧΡΟΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ

Στην εντατική του Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας 42χρονος κρατούμενος των φυλακών της Αγιάς, μετά από συμπλοκή με συγκρατούμενό του που σημειώθηκε χθες το πρωί. Σύμφωνα με μαρτυρίες από τη φυλακή, οι δύο κρατούμενοι λογομάχησαν έντονα για προσωπικές τους διαφορές και ήρθαν στα χέρια. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο ένας εκ των κρατουμένων τράβηξε μαχαίρι και τραυμάτισε τον 42χρονο στην κοιλιακή χώρα, με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτος στο δάπεδο.

Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο και ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση αφού διαπιστώθηκε πως φέρει σοβαρό τραύμα στη σπλήνα. Μετά την επέμβαση, ο τραυματίας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, όπου και παραμένει σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Χαράλαμπο Δουλγεράκη.

Και οι δύο κρατούμενοι είναι αλλοδαποί βαρυποινίτες (ο τραυματίας κατάγεται από τη Γεωργία) και -εκτός από το σενάριο των προσωπικών διαφορών- εξετάζεται και το ενδεχόμενο η συμπλοκή τους να οφείλεται σε διαφορές μεταξύ ομάδων κρατουμένων που έχουν σχηματιστεί στη φυλακή, με βάση τις διαφορετικές εθνικότητες.

Το κλίμα παραμένει ηλεκτρισμένο, καθώς πριν από περίπου έναν μήνα είχε δημιουργηθεί ξανά έντονο επεισόδιο, όταν οι κρατούμενοι της φυλακής αντέδρασαν στον καθιερωμένο έλεγχο για κινητά και ναρκωτικά. Τότε μάλιστα είχε απειληθεί εξέγερση, με τους κρατούμενους για αρκετές ώρες να αρνούνται να μπουν στα κελιά τους, ενώ σε συμπλοκές που έλαβαν χώρα είχε δεχτεί χτυπήματα και ο ίδιος ο διευθυντής των φυλακών, Γ. Κονταξάκης.

(Κεντρική φωτογραφία: *EUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 04.03.2015