ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΠΑΛΙ ΒΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ Η ΚΡΗΤΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αποκλεισμένοι δρόμοι,προβλήματα στις θαλάσσιες και εναέριες συγκοινωνίες και μεγάλες ζημιές σε υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες αφήνει πίσω του το νέο κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την Κρήτη. Εκτός από τις σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, που κράτησαν κλειστά δεκάδες σχολεία σε όλο το νησί, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού ήταν οι θυελλώδεις άνεμοι, που έφτασαν ακόμα και τα 10 Μποφόρ στις παραλιακές περιοχές του νησιού.

Από τον αέραξηλώθηκε μεγάλο μέρος του στεγάστρου του Παγκρήτιου Σταδίου στο Ηράκλειο, το οποίο είχε υποστεί ξανά ζημιές τον προηγούμενο μήνα και πλέον απαιτείται συνολική παρέμβαση για την ανακαίνισή του. Χωρίς στέγη όμως έμεινε και ένα Δημοτικό Σχολείο στο χωριό Ελιά του Δήμου Χερσονήσου, και μάλιστα την ώρα που βρίσκονταν μέσα οι μαθητές, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Σοβαρές ζημιέςπροκλήθηκαν σε καταστήματα στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου και στο ενετικό λιμάνι των Χανίων καθώς τα νερά ξεχείλισαν και κατέκλυσαν το εσωτερικό τους. Ζημιές υπέστη το οδόστρωμα στον παραλιακό δρόμο του Ηρακλείου, στον κόλπο του Δερματά, αλλά και σε τουριστικές περιοχές όπως το Σίσι και η Μίλατος στο Λασίθι και η Αλμυρίδα στα Χανιά.

Παράποναέχουν για άλλη μια φορά οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών από τη ΔΕΗ, καθώς λόγω του χιονιού έμειναν για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα, ενώ τα συνεργεία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περίπου 3.500 βλάβες σε δύο 24ωρα! Δεμένα παρέμειναν τα πλοία στα λιμάνια του Ηρακλείου και της Σούδας ενώ ακυρώσεις πτήσεων σημειώθηκαν και στα δύο αεροδρόμια του νησιού (Ηράκλειο και Χανιά).

(Κεντρική φωτογραφία: Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε καταστήματα στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου και στο ενετικό λιμάνι των Χανίων).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 12.02.2015