ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ MANUAL…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Δεν είναι μόνο το στέγαστρο. Είναι ότι ξέχασες τον τρόπο να αντιδράς. Νομίζεις ότι η ΛΑΡΚΟ δεν σε αφορά κι ας πουλάνε 6 εκατομμύρια μια εταιρία που βγάζει τον χρόνο 300 εκατομμύρια. Νομίζεις ότι η ΑΔΑΕ και όλες οι ανεξάρτητες αρχές μπορούν να γίνουν υποχείρια του Μαξίμου. Πείθεσαι ότι οι καταλήψεις όπως του Ευαγγελισμού είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα ανομίας σε αυτό τον τόπο. Και απλά ξαναψηφίζεις, και απλά βάζεις ακόμα ένα στολίδι στις τούρτες του Χατζηδάκη.

Έχασες το manual γενικώς. Και είναι και δύσκολο να επανέλθεις στις «εργοστασιακές ρυθμίσεις».

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

—–

Ολυμπία Ματσούκα, μέλος του Σωματείου Μεταλλωρύχων Εύβοιας: 

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΤΕΡΝΑ»

Η Ολυμπία Ματσούκα, μέλος του Σωματείου Μεταλλωρύχων Εύβοιας, μιλά για την υπόθεση της ΛΑΡΚΟ, την σημερινή τους κινητοποίηση και τις διεκδικήσεις του σωματείου, διαμαρτυρόμενοι για την παράδοσή της στην ΤΕΡΝΑ.

Η ίδια τονίζει ότι η βιομηχανία χαρίζεται από την κυβέρνηση στην εταιρία μόλις για 6 εκ. ευρώ, παραδεχόμενη ότι δεν έχει έσοδα τον τελευταίο χρόνο, την ώρα που μέχρι πέρσι η βιομηχανία παρήγαγε 17.000 τόνους νικελίου με τζίρο 300 εκ. ευρώ.

Επίσης αναφέρεται στο δυσοίωνο μέλλον των εργαζομένων, αλλά και στις ευθύνες των κυβερνήσεων που έχουν εδώ και χρόνια παρατημένη τη ΛΑΡΚΟ, προκειμένου να υποβαθμιστεί και εν τέλει να χαριστεί, ενώ θα μπορούσε να είναι κερδοφόρα για το κράτος.

—–

Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας 

«ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ»

Για συνταγματική παραβίαση στο θέμα της ΑΔΑΕ αναφορικά με την αντικατάσταση των μελών της ανεξάρτητης αρχής, των οποίων η θητεία έληξε, κάνει λόγο ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Ο ίδιος κάνει λόγο για μεθόδευση από την κυβέρνηση και μιλά για ένα πολιτικό ζήτημα, προσπαθώντας να καταρρίψει τις αιτιολογήσεις της κυβέρνησης, ενώ τονίζει ότι τέτοιες αποφάσεις βαραίνουν την Δημοκρατία.

Παράλληλα επισημαίνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι ανεξάρτητες αρχές να έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα, βάζοντας ένα συνολικό ζήτημα για τη λειτουργία τους.

—–

Γιάννης Ζαϊμάκης, καθηγητής του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης 

«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΗΨΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»

Ο Γιάννης Ζαϊμάκης, καθηγητής του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, μιλά για το καθεστώς καταστολής που κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες στο Ηράκλειο, τονίζοντας ότι ναι μεν η απόφαση πάρθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, ωστόσο το έναυσμα έδωσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο καθηγητής θέτει ερωτήματα για τους όρους και τον τρόπο που έγινε η επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του Ευαγγελισμού που οδήγησε στον τραυματισμό ενός ατόμου, ενώ κατακρίνει την θριαμβολογία ορισμένων για αυτήν την εξέλιξη.

Επίσης εκφράζει τον προβληματισμό του για την απόφαση του Πανεπιστημίου να ζητήσει την εκκένωση, ενώ αναφέρεται και στον ακατανόητο αστυνομικό αποκλεισμό των γραφείων του Α.Σ. Τηγανίτη κατά τη διάρκεια συνέλευσης αλλά και στην αστυνομοκρατία που επικρατεί στο Ηράκλειο.