ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αυξάνονται οι καταλήψεις σε εφορίες στην Κρήτη. Από νωρίς το πρωί υπό κατάληψη βρίσκεται το κτίριο της εφορίας Αγίου Νικολάου στο Λασίθι.

Για σήμερα οι αγρότες από τον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα προγραμματίζουν πορεία διαμαρτυρίας με κατάληξη τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη του Αγίου Νικολάου.

Συνεχίζεται η κατάληψη στην εφορία Ηρακλείου,όπου οι αγρότες διανυκτέρευσαν για δεύτερο βράδυ, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μείνουν για όλη την εβδομάδαεφόσον δεν υποχωρήσει η κυβέρνηση.

Κατάληψη πραγματοποιείται από το πρωί και στην εφορία Ρεθύμνου,ενώ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού προγραμματίζουν και καταλήψεις στα τρία υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς που λειτουργούν στην πόλη του Ρεθύμνου.

Στα Χανιά οι αγρότες, μετά τη χθεσινή κατάληψη στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, επέστρεψαν στο μπλόκο στη γέφυρα του Κλαδισού, επάνω στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Το σκέφτονται για την «απόβαση»

Εν τω μεταξύ, χωρίς οριστική απόφαση για τη μορφή της κινητοποίησης στην Αθήναέληξε η χθεσινή πολύωρη σύσκεψη του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ στο Ηράκλειο.

Ενώ υπάρχει πρόθεση για δυναμική κινητοποίηση στην Αθήνα, εν τούτοις αναπτύχθηκε και προβληματισμός για ενδεχόμενη «ταύτιση»με τους αγρότες από τα μπλόκα της Θεσσαλίας.

Αν και από την πλευρά του αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα (που πρόσκειται στο ΚΚΕ) υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως το συλλαλητήριο της Παρασκευής δεν θα έχει κομματικά «χρώματα», οι Κρητικοί φαίνεται να το ξανασκέφτονται.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε νέα συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου που προγραμματίστηκε για σήμερα στις 7 το απόγευμα.

(Κεντρική φωτογραφία: Υπό κατάληψη παραμένει η εφορία Ηρακλείου. *ΕΦΣΥΝ / Μάριος Διονέλλης).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 09.02.2016