«ΥΠΟΔΟΧΗ» ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Την επίσκεψη Μπλίνκεν στη Σούδα καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους φορείς και κόμματα της Αριστεράς ενώ την παραμονή της έλευσής του οργανώθηκε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στην πλατεία της δημοτικής αγοράς στα Χανιά.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων χαρακτήρισε πρόκληση την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, του ανθρώπου «που πριν μερικές μέρες αφενός άσκησε βέτο στο ψήφισμα του ΟΗΕ για να κηρυχθεί άμεσα ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα» αλλά και ενίσχυσε «το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ με νέα οπλικά συστήματα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για να μακελεύει τον παλαιστινιακό λαό».

Η Επιτροπή Ειρήνης τονίζει πως αντικείμενο της επίσκεψης δεν ήταν η συνεργασία για την ασφάλεια της Ελλάδας αλλά αντίθετα «η αναβάθμιση της γεμάτης κινδύνους για τον λαό συμμετοχής της χώρας μας, με επίκεντρο τη βάση της Σούδας, στην υποστήριξη δύο πολέμων στη Γάζα και την Υεμένη, ρίχνοντας κι άλλο “λάδι στη φωτιά” σε όλα τα μέτωπα της Μέσης Ανατολής, από τον Λίβανο μέχρι το Ιράν».

Το ΚΚΕ (μ-λ), που οργάνωσε και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παρασκευής, σε σχετική του ανακοίνωση τόνισε πως τέταρτη κατά σειρά επίσκεψη του Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή και στην περιοχή μέσα σε τρεις μήνες από την εκδήλωση της παλαιστινιακής αντίστασης είναι ενδεικτική «της αγωνιώδους προσπάθειας των ΗΠΑ να απαντήσουν στα προβλήματά τους και να “ελέγξουν” καταστάσεις. Μια επιδίωξη που γεννά με τη σειρά της νέους κινδύνους και τυχοδιωκτισμούς».

Τονίζουν επίσης πως ο ελληνικός λαός μόνο δεινά μπορεί να περιμένει από τα σχέδια, τις επιδιώξεις και τις περιοδείες των φονιάδων των λαών για τη «διευθέτηση των προβλημάτων τους».

Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών Μπλίνκεν στα Χανιά μας δένει ακόμα περισσότερο στο άρμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και μας καθιστά την οπισθοφυλακή του Ισραήλ».

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης ανέφερε πως η επίσκεψη Μπλίνκεν στη Σούδα δείχνει πως οι βάσεις σε όλη τη χώρα λειτουργούν πυρετωδώς για να εξυπηρετήσουν τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ. «Η Σούδα αναδεικνύεται για άλλη μια φορά σε βάση-“διαμάντι” των Αμερικανών στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, στην οποία μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων ελλιμενίστηκε δυο φορές το αεροπλανοφόρο FORD που συνέδραμε στις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα».

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 08.01.24