ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙΓΑΜΕ ΤΑ ΚΑΔΡΑ ΤΗΣ ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έχει ο καιρός γυρίσματα… Ήαν Φλεβάρης του 2012 όταν η Πλατεία Ελευθερίας καταλήφθηκε από χιλιάδες ανθρώπους σε συνεχείς μαζικότατες διαδηλώσεις εναντίον του πρώτου Μνημονίου. Το Ηράκλειο, που εξέθρεψε τον ΠΑΣΟΚισμό, βρισκόταν στα κάγκελα εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου και των 5 βουλευτών του στον νομό.

Μόλις πριν από τρία χρόνια (το 2009) τους είχε δώσει σχεδόν 63%, το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ελλάδα. Και μετά, οι ίδιοι άνθρωποι έβαζαν τις υπογραφές τους στην καταστροφή και τη φτωχοποίηση της χώρας.

Το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, το χαράτσι της ΔΕΗ και όλα όσα ζήσαμε τότε, έκαναν τους κατοίκους της πόλης να σπάνε τα γραφεία των βουλευτών (τους), που λίγους μήνες πριν είχαν ψηφίσει.

Μία από τις συμβολικότερες φωτογραφίες εκείνων των ημερών ήταν το κάδρο της Μαρίας Σκραφνάκη που μαζί με τις φωτογραφίες του Γ. Παπανδρέου, παραδόθηκε τότε στην πυρά μπροστά στην Περιφέρεια, από τους αγανακτισμένους ανθρώπους που έβλεπαν να καταστρέφεται η ζωή τους.

Πέρασαν από τότε 12 χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της Αριστεράς πήρε τα πράγματα στα χέρια του και ξεπούλησε την ελπίδα που έλεγε τότε ότι… ερχόταν, ψηφίζοντας και αυτός μνημόνια και προδίδοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.  

Κι έτσι φτάσαμε οι πρώτοι ένοχοι να επιστρέφουν σήμερα σταδιακά ως… δικαιωμένοι.

Δείτε τι ωραία τα καταφέραμε: Θυμάστε ποιοι έβαλαν τις υπογραφές τους σε όλα τα παραπάνω;

Τον έναν από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκείνης της περιόδου (τον νεότερο ηλικιακά, Φραγκίσκο Παρασύρη) τον ξαναβγάλαμε βουλευτή. Μάλλον έχει πολλά ακόμα να μας προσφέρει…

Ένας ακόμα (Κεγκέρογλου) βγήκε δήμαρχος για να αποτελειώσει την καταστροφή στο Καστέλλι.

Ένας είναι ισόβιος περιφερειάρχης (με στήριξη ΝΔ, ενώ προηγουμένως τον είχε στηρίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ – εκεί να δεις κατάντια…) ενώ ο τέταρτος (Στρατάκης) ρίχνει στη μάχη τον γιο του για να μην λείψει η οικογένεια από το προσκήνιο.

(Ο Μιχελογιαννάκης, που από το 2011 είχε αντικαταστήσει τον Αρναουτάκη ψήφισε μόνο «αριστερό» μνημόνιο, αργότερα, το 2015 και είναι ο μόνος που έχει χαθεί από την πιάτσα, μέχρι νεωτέρας…)

Τη Μαρία Σκραφνάκη, που της καίγαμε τα κάδρα, την φέρνει από το παράθυρο ξανά στο προσκήνιο ο νέος δήμαρχος Ηρακλείου σηματοδοτώντας την… «ανανέωση», στη θέση της γενικής γραμματέως του Δήμου και κλείνοντας το μάτι στην πλήρη και εκδικητική παλινόρθωση του «συστήματος ΠΑΣΟΚ» που αποδεικνύεται εφτάψυχο.

Άραγε να είναι στους σημερινούς ψηφοφόρους του Καλοκαιρινού και μερικοί από αυτούς που έβαζαν εκείνες τις φωτιές το 2012; Μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ…

Συμπέρασμα:

Έχει ο καιρός γυρίσματα και ο Λαός πολύ κοντή μνήμη.

Δημοσιεύτηκε στο Cretanews, στις: 08.01.24