ΤΗΝ… ΤΡΟΛΛΑΡΕ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

«Αγαπητή κ. υπουργέ, τη λέξη ανάπτυξη την είπατε περισσότερες φορές από ό,τι την λέγαμε και στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων» είπε χθες, σε εύθυμο τόνο ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας σχολιάζοντας τις δηλώσεις που μόλις είχε κάνει η Λίνα Μενδώνη κατά την έναρξη της δεύτερης θητείας της στο Υπουργείο.

Και δεν είχε άδικο. Όντως η Μενδώνη χθες τα έδωσε όλα για την… ανάπτυξη. Και να η ανάπτυξη από εδώ, και να τα μεγάλα έργα από εκεί, και δώστου οι επενδύσεις από την άλλη. Πάρτε μια ιδέα μόνοι σας πώς μπορεί να χωρέσει τέσσερις φορές η ανάπτυξη, μαζί με τις επενδύσεις σε πρόταση 35 λέξεων της υπουργού:

«Ο πολιτισμός έχει μία ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, προκαλεί και προσελκύει επενδύσεις, είναι μοχλός ανάπτυξης, και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας. Ολο το πρόγραμμά μας μέχρι το 2030 αποτυπώνεται στον αναπτυξιακό σχεδιασμό, ο οποίος παρουσιάστηκε σε όλες τις Περιφέρειες».

Λογικό ήταν να το επισημάνει ο υφυπουργός που για αυτό τον λόγο (για την ανάπτυξη, ντε) μετακινήθηκε στο Πολιτισμού από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων όπου βρισκόταν στην προηγούμενη κυβέρνηση. Οπότε, αφού έκανε το χιουμοράκι του, προχώρησε και αυτός στο ίδιο μοτίβο…

«Και ο στόχος, ναι, είναι να δούμε πώς μπορούμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τον ελληνικό πολιτισμό. Η αναπτυξιακή του προοπτική είναι ατελείωτη πραγματικά, αυτό είναι κάτι το οποίο δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ».

Και αν έχετε περιέργεια για τα… πολιτισμικά προσόντα του νέου υφυπουργού Πολιτισμού μάθετε πως μετά τη νομική έκανε μεταπτυχιακό στο London School of Economics ενώ στη συνέχεια έκανε διατριβή με θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις των εθνικών τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και την Ιρλανδία.

Είναι και γιος του πρώην υπουργού της ΝΔ Σταύρου Δήμα. Θέλετε άλλες διαβεβαιώσεις για το πόσα πολλά μπορεί να προσφέρει στον πολιτισμό της χώρας;

Όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα είναι σαφή:

Στον Πολιτισμό θα γίνει της… Αναπτύξεως.

Δημοσιεύτηκε στο Cretanews.gr στις 28.06.2023