ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΑΘΡΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ένας 20χρονος οικοδόμος έπειτα από εργατικό ατύχημα στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ο εργάτης έπεσε από ύψος περίπου 9 μέτρων, όταν υποχώρησε το μπαλκόνι οικοδομής, στην οποία εκτελούνταν εργασίες.

Μαζί με τον 20χρονο στο μπαλκόνι βρίσκονταν ακόμα δύο άτομα, ενώ με την πτώση του μπαλκονιού παρασύρθηκε ακόμα ένας οικοδόμος που βρισκόταν στο ακριβώς από κάτω μπαλκόνι της ίδιας οικοδομής.

Το ατύχημα σημειώθηκε σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Ηρακλείου, στην Πλατεία του Αγίου Τίτου και στο κτίριο του γνωστού Καφέ «Παγοποιείο», που λειτουργεί εδώ και χρόνια στον συγκεκριμένο χώρο.

Εκτός από τον 20χρονο, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν ακόμα τρεις εργάτες 28, 45 και 57 ετών, των οποίων όμως η ζωή δεν διατρέχει κίνδυνο.

Δύο εκ των εργατών είναι αλβανικής καταγωγής (μεταξύ αυτών και ο βαριά τραυματίας, που φέρει τραύματα κυρίως στον θώρακα) και δύο Ελληνες.

Την έλλειψη προστατευτικών μέτρων στο σημείο των εργασιών κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Γιάννης Βρέντζος.

Το Εργατικό Κέντρο έστειλε επιστολή στον Δήμο Ηρακλείου, με την οποία ζήτα τον έλεγχο της στατικότητας του κτιρίου, καθώς ο χώρος -όπου συνέβη το εργατικό ατύχημα- είναι σημείο συναθροίσεων και εγκυμονεί κινδύνους για ακόμη σοβαρότερα περιστατικά, ενώ με εντολή της Επιθεώρησης Εργασίας οι εργασίες προς το παρόν διακόπηκαν.

Για ατύχημα «που δεν είναι αποτέλεσμα της κακιάς μας της μοίρας», κάνει λόγο το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, τονίζοντας πως είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της δουλειάς, της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, καθώς και της ακαταλληλότητας πολλών κτιρίων στην πόλη του Ηρακλείου.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 17.05.2016