ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ… ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά ο πρώην βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι εν ευθέτω χρόνω, θα μιλήσει και για τις προθέσεις του αλλά και για το… παρασκήνιο του αποκλεισμού του.

Στην δήλωσή του ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε:

Σε συνάντηση που είχα τη Κυριακή 19/8/18 με το πρόεδρο της Ν.Δ Κυριάκο Μητσοτάκη, μου ανακοίνωσε την απόφασή του να μην συμπεριληφθώ στο συνδυασμό των Χανίων της Ν.Δ., κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Για όλο το παρασκήνιο που προηγήθηκε και τις προθέσεις μου θα επανέλθω.

«Μα γίνεται ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Χανιά χωρίς τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη;»

Πριν από λίγους μήνες, όταν το θέμα ήρθε στην επιφάνεια, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Μα γίνεται ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Χανιά χωρίς τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη;»

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης, σε παλαιότερη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Χανίων (5/11/2017), είχε εξαπολύσει ευθείες βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

«Μην επιχειρήσει κανείς να με εξευτελίσει. Κι επειδή οι μέχρι τώρα συμπεριφορές κάποιων είναι στις παρυφές του εξευτελισμού κι επειδή θεωρώ ότι ο τυχόν δικός μου εξευτελισμός θα είναι εξευτελισμός και όλων εκείνων που με έχουν στηρίξει τόσα χρόνια, σας παρακαλώ πάρα πολύ, μέχρι εδώ και μη παρέκει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Αναφερόμενος ειδικά στη σύνθεση των ψηφοδελτίων του κόμματος στο νομό, ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε πως τάσσεται φανατικά υπέρ της ανανέωσης, ωστόσο χαρακτήρισε «βιασμό της λαϊκής βούλησης» την επιβολή των νέων έναντι κάποιων παλαιών στελεχών.

«Ασφαλώς και θα πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους, όχι όμως ν’ αποκλείσουμε κάποιους προς χάρη κάποιων νέων. Αυτό νομίζω πως είναι απόλυτα κατανοητό, απόλυτα σαφές και θα πρέπει να το καταλάβουν οι πάντες», είπε χαρακτηριστικά δείχνοντας, τότε, επί της ουσίας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τότε, ο κ. Μαρκογιαννάκης κατήγγειλε ευθέως και τη διαδικασία επιλογής του νέου προέδρου της ΝΟΔΕ Χανίων, χαρακτηρίζοντάς την «αντικαταστατική» και τονίζοντας πως ο προηγούμενος πρόεδρος υποχρεώθηκε σε παραίτηση γιατί έλεγε την αλήθεια προς το κόμμα.

Παρακάτω βίντεο του HANIAnews από τη τότε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Χανίων:

Κάρτες μέλους Ν.Δ. με… το κιλό

Οι αντιπαραθέσεις του Χρήστου Μαρκογιαννάκη με το κόμμα συνεχίστηκαν και κατά τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ., τον περασμένο Μάιο. Τότε, προέβη σε καταγγελία, κάνοντας λόγο για φαινόμενα «διαπλοκής» με τη μαζική αγορά καρτών μέλους από ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε αμφισβητήσει ευθέως τη διαδικασία, υποστηρίζοντας πως στην ουσία «αγοράζονται» ταυτότητες από πολίτες που δέχονται (σ.σ. προφανώς έναντι τιμήματος) να εκδοθούν κάρτες μέλους στο όνομά τους.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης μιλώντας τότε για τα Χανιά, κατήγγειλε πως «συγκεκριμένοι υποψήφιοι αποδέχονται την προσφορά οικονομικά ισχυρών παραγόντων, οι οποίοι κυριολεκτικά “αγοράζουν” αδιακρίτως ταυτότητες για πληρωμή καρτών, χωρίς καμία γνώση ή συμμετοχή στη διαδικασία, των κατόχων τους».

Τελικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη με δεκάδες ψηφοφόρους του πρώην υπουργού να τάσσονται ήδη κατά της απόφασης του προέδρου της ΝΔ.

Στη θέση του ο Διγαλάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες ως αντικαταστάτης του Χρήστου Μαρκογιαννάκη για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Χανιά προαλείφεται ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης ο οποίος ήδη έχει δεχτεί ισχυρή πριμοδότηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προσπάθειά του να μετατρέψει σε ξενοδοχείο τα ιστορικά κτίρια της Πρώην Μεραρχίας Χανίων που ανήκουν στο Πολυτεχνείο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται να έχει παγώσει μετά τον χαρακτηρισμό του ενός εκ των τριών κτιρίων ως διατηρητέου από το Υπουργείο Πολιτισμού. Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Χανιά θα συμπεριληφθεί καθώς φαίνεται και η Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και ο σημερινός γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων Μιχάλης Βλαχάκης.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 23.08.2018