ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΣΟΚ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Τα ’φερε έτσι η ζωή, αυτή η χώρα να βρεθεί με τρία ΠΑΣΟΚ. Κι εσύ να ψάχνεις τη σωστή απόχρωση. Οπως και με τον λογαριασμό του ρεύματος ένα πράγμα.

Να ένα καλό παράδειγμα:

Τώρα που πονοκεφαλιάζεις με ποιο χρώμα θα σε κλέψουν για το ρεύμα, ίσως να σου περάσει και η σκέψη για το ποιος θα καταργήσει τη ρίζα του κακού, δηλαδή το νόμιμο καρτέλ του Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Προφανώς το μπλε αποκλείεται. Ετοιμο το βρήκε ο Μητσοτάκης και θα το κρατάει για πάντα, όσο βολεύει τους φίλους του επιχειρηματίες να έχουν «απρόσμενα» κέρδη από την τσέπη σου. Οπότε ψάχνεις αλλού.

Τι επιλογές έχεις όμως; Στο κόκκινο μήπως, του «ΣΥΡΙΖΑ 1», όσο απέμεινε από τον Τσίπρα, που έλεγε ότι το Χρηματιστήριο μπορεί να μας το επέβαλαν οι θεσμοί αλλά σίγουρα θα μας έριχνε τις τιμές; Ή μήπως το κοκκινοπράσινο του «ΣΥΡΙΖΑ 2 – Νέας Αριστεράς», εκεί που πήγε ο Σταθάκης, που μας έλεγε ότι, όχι, κανείς δεν μας το επέβαλε, μόνοι μας το φτιάξαμε το Χρηματιστήριο Ενέργειας, αλλά κι αυτός ήταν βέβαιος πως σίγουρα θα έριχνε τις τιμές;

Ή μήπως να διαλέξεις κλασικό πράσινο, το βαθύ, του ΠΑΣΟΚ που όλοι αγαπήσαμε; Που ούτε για αστείο δεν τολμά να μιλήσει για κατάργηση του Χρηματιστηρίου, αφού και δικοί του φίλοι είναι οι τέσσερις επιχειρηματίες του καρτέλ ενέργειας.

Ο χρωματικός γρίφος αυτών των ημερών είναι πολύ πιο σοβαρός από την επιλογή των τιμολογίων. Και οι «προοδευτικοί» πολίτες κινδυνεύουν ξανά από την επιδημία της… αχρωματοψίας.

δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 19.12.23