ΣΩΟΙ 190 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σε ετοιμότητα βρίσκονται από το πρωί σήμερα οι Αρχές στη Σητεία για την υποδοχή των 190 μεταναστών, μεταξύ των οποίων και 60 παιδιά, που περισυνελέγησαν χθες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Οι μετανάστες, που προέρχονται από τη Συρία και την Παλαιστίνη, επέβαιναν σε ακυβέρνητη λέμβο, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- ειδοποίησαν μόνοι τους για την κατάστασή τους μέσω του διεθνούς αριθμού 112.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, για τη διάσωσή τους στήθηκε επιχείρηση υπό τον συντονισμό του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Διάσωσης με τη συμμετοχή πέντε παραπλέοντων πλοίων, που έσπευσαν να βοηθήσουν, σε απόσταση 120 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Τελικά, χθες το πρωί και οι 190 μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν στο μικρό φορτηγό πλοίο «MARA», σημαίας Τόνγκο, το οποίο μεταφέρει φορτίο ζώντων ζώων.

Το πλοίο αναμενόταν να προσεγγίσει το λιμάνι της Σητείας γύρω στις 4 σήμερα τα ξημερώματα, ενώ, όπως δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης, οι μετανάστες πρόκειται να φιλοξενηθούν προσωρινά σε κλειστό γυμναστήριο σχολείου της πόλης.

Σε πλήρη ετοιμότητα για την υποδοχή των μεταναστών βρίσκονται οι υγειονομικές μονάδες του Λασιθίου και ειδικά το Νοσοκομείο Σητείας, όπως δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο αναπληρωτής διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Στέλιος Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μετανάστες δεν πρόκειται να υποβληθούν σε υγειονομικό έλεγχο εν πλω, καθώς οι χώρες προέλευσης δεν βρίσκονται στη λίστα των περιοχών με επικίνδυνα νοσήματα. «Αντίθετα, είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια σε όσους τυχόν την έχουν ανάγκη και ειδικά στον μεγάλο αριθμό παιδιών που επιβαίνουν στο πλοίο», αναφέρει ο ίδιος.

(Κεντρική φωτογραφία: Σε πλήρη ετοιμότητα για την υποδοχή των μεταναστών βρίσκονται οι υγειονομικές μονάδες του Λασιθίου. *EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 22.07.2015