ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΗ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο θα έχει στο ψηφοδέλτιό του τον Γιάννη Κουράκη. Ίσως οι φήμες αυτές να είναι ένας αντιπερισπασμός για να συσπειρώσει ο Αλέξης Τσίπρας το αριστερό του ακροατήριο κάνοντας να φανεί ότι, τουλάχιστον αυτή τη φορά, αντιστάθηκε στις πιέσεις που του ασκήθηκαν, υπερασπιζόμενος τις αξίες και το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Με τον πρώην δήμαρχο ασφαλώς δεν έχω τίποτα προσωπικό και πολλές φορές συναντηθήκαμε με τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα. Ισως τώρα να μου δοθεί η ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε και πολιτικά. Μα αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν να ξέχασε ο ΣΥΡΙΖΑ τον τρόπο που πολιτεύθηκε στο Ηράκλειο; Τους αγώνες των κατοίκων και των κινημάτων εναντίον της πολιτικής του; Ξεχάστηκαν άραγε οι μάχες των παρατάξεων της Αριστεράς (από την εποχή του Συνασπισμού ακόμα) απέναντι στον τρόπο διοίκησης της πόλης; Είναι δυνατόν να ξεχάστηκαν και να θυσιάζονται όλα αυτά σήμερα στο όνομα της όποιας θολής διεύρυνσης;

Και ακόμα και αν ξεχάστηκαν από την ηγεσία είναι δυνατόν να ξεχνιούνται από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο; Από τον απλό κόσμο που αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια για το καλό της πόλης; Αναρωτιέμαι τι να σκέφτονται απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο άνθρωποι όπως ο Θεόφιλος Τρουλλινός, ο Κωστής Καμπιτάκης, ο Ηλίας Λυγερός και όλοι όσοι συμμετείχαν στις δημοτικές παρατάξεις της Αριστεράς που έδωσαν μάχες για την πόλη απέναντι στο «καθεστώς Κουράκη» όπως (σωστά) το ονομάζαμε τότε…

Για να σας προλάβω, προφανώς τα γράφω αυτά με μια κάποια «εκλογική ιδιοτέλεια». Όμως τα ίδια θα έλεγα και με τις δύο ιδιότητές μου, δημοσιογραφική και πολιτική. Νομίζω πως και μόνο η συζήτηση για το όνομά του Γιάννη Κουράκη (πόσο μάλλον αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για ένταξη στο ψηφοδέλτιο) είναι λόγος για να ΜΗΝ ψηφίσει ένας αριστερός πολίτης τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όχι κατ’ ανάγκη για να ψηφίσει το ΜέΡΑ25 που είμαι εγώ. Αλλά τουλάχιστον για να αντιληφθεί πόσο «προοδευτική» είναι αυτή η συμμαχία και πόσο «προοδευτική» θα είναι η διακυβέρνηση που ετοιμάζεται.

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.eu στις 10.04.2023