«ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΑΛΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Για την κινητοποίηση που πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Έρευνα στο Ηράκλειο, διαμαρτυρόμενοι για την πρακτική του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών να ζητά πίσω τα δεδουλευμένα τους όταν ολοκληρώνονται οι προθεσμίες, μιλά η Μαριλένα Κωνσταντίνου, πρόεδρος του Συλλόγου Ερευνητών (ΣΕΕΕΗ) Ηρακλείου.

Όπως περιγράφει, οι υπότροφοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανταποκριθούν στην εκάστοτε διορία που τους δίνεται, η οποία συνήθως είναι μικρή, ενώ η γραφειοκρατία, ειδικά σε παραγγελίες αναλώσιμων, είναι μεγάλη.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, πολλές φορές συμβαίνει κάτι απρόοπτο που αναγκαστικά πηγαίνει πίσω την ολοκλήρωση της διατριβής και ένας ερευνητής δεν πρέπει να τιμωρείται για αυτό και, μάλιστα, τόσο σκληρά, ενώ τονίζει ότι θα πρέπει να δίνονται παρατάσεις, σύμφωνα με τα εκάστοτε ερευνητικά δεδομένα.

Τέλος, αναφέρεται και στα εργασιακά δικαιώματα, σημειώνοντας ότι πολλές φορές υπάρχουν καθυστερήσεις σε πληρωμές, εργασιακή ανασφάλεια, ενώ υπογραμμίζει ότι τα τροφεία δεν είναι μισθός, οπότε οι μέρες εργασίας τους αναγνωρίζονται ως ένσημα.