ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛΛ. ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Κουράκη, υποψήφιο του Κινήματος Αλλαγής στο Ηράκλειο, στηρίζει και επισήμως η Νέα Δημοκρατία ύστερα από ένα σίριαλ φανερών και υπόγειων διεργασιών της τοπικής ΝΟΔΕ και του γραμματέα του κόμματος και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

Την ανακοίνωση της στήριξης έκανε ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. Νίκος Χαρδαλιάς σε ραδιοφωνική συνέντευξη (Ράδιο Κρήτη), ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Μανώλη Αργυράκη χαρακτήρισε τον Γιάννη Κουράκη έμπειρο και γνώστη της αυτοδιοίκησης, ενώ επισήμανε πως έχει όλα τα προτερήματα για εποικοδομητική συνεργασία στα θέματα της πόλης.

Ωστόσο ο Γιάννης Κουράκης είναι ο ίδιος άνθρωπος έναντι του οποίου η Ν.Δ. έδωσε τη μάχη το 2014, κερδίζοντας τότε τον δήμο με τον Βασίλη Λαμπρινό.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μιλούσαν τότε για αναγκαία «αλλαγή πορείας» στο Ηράκλειο, στηρίζοντας μια κίνηση που προήλθε από την ένωση δυνάμεων κυρίως επαγγελματικών φορέων της πόλης.

Στην πορεία, πάντως, ο Βασίλης Λαμπρινός δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις της Ν.Δ. (και προσωπικά του γραμματέα της) σε θέματα όπως το προσφυγικό, η ονοματοδοσία οδού για τον Κων. Μητσοτάκη ή η στήριξη των Τοπικών Μονάδων Υγείας. Αυτός είναι και ο λόγος που κρίθηκε «αποτυχημένος», με τη Ν.Δ. να επιστρέφει στον «έμπειρο» και «δοκιμασμένο» υποψήφιο του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Πράσινοι» αντίπαλοι

Απέναντί του πάντως ο Γιάννης Κουράκης θα βρει αυτή τη φορά, εκτός από τον νυν δήμαρχο, και πέντε υποψηφίους από τον δικό του πολιτικό χώρο.

Με αναφορές στο ΠΑΣΟΚ κατέρχονται στις δημοτικές εκλογές ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, η πρώην νομάρχης Βαγγελιώ Σχοιναράκη, ο πρώην αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος επί διοικήσεων Κουράκη Μανώλης Βασιλάκης.

Από τον ίδιο χώρο επίσης προέρχεται ο Γιώργος Σισσαμάκης, ο πατέρας του οποίου διετέλεσε επί χρόνια στενός συνεργάτης του Γιάννη Κουράκη.

Την ίδια στιγμή, διασπασμένη κατέρχεται στο Ηράκλειο και η Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνοεί (κυρίως λόγω εσωτερικών αντιπαλοτήτων) την παράταξη «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» και τον επικεφαλής της Ηλία Λυγερό και κατεβάζει την αρχαιολόγο Λιάνα Σταρίδα ως επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο Εν-Αλλαγή».

Τη δεκάδα των υποψηφίων συμπληρώνει η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον συνδικαλιστή από τον χώρο της Υγείας Δημήτρη Βρύσαλη.

(Κεντρική φωτογραφία: Από επάνω αριστερά: Πέτρος Ινιωτάκης, Γιώργος Σισσαμάκης, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Βαγγελιώ Σχοιναράκη, Γιάννης Κουράκης, Μανώλης Βασιλάκης).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 02.04.2019