ΣΤΑ… ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Με ερωτήματα… φωτιά απαντά στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη η Ελενα Ακρίτα σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση της εξαφάνισης του 20χρονου φοιτητή από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Μετά τις αναφορές του πρώην υπουργού ότι η δημοσιογράφος κινείται από προσωπικό όφελος επιδιώκοντας τη δική της προβολή, η Ελενα Ακρίτα ρωτά τον Χανιώτη πολιτικό γιατί δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για τον φοιτητή που ο ίδιος παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να καλύψει.

Συγκεκριμένα, του απευθύνει έξι ερωτήματα ως εξής:

– Γιατί δεν μας αναφέρει ποιος είναι;

– Γιατί δεν μας αναφέρει καν από πού κατάγεται;

– Γιατί μεσολάβησε για να καλυφθεί μια κατάφωρη παραβίαση του Νόμου;

– Γιατί ζήτησε να μείνει ατιμώρητη μια έκδηλα παραβατική συμπεριφορά;

– Το άτομο αυτό είναι ακόμα σπουδαστής στη Σχολή;

– Αν όχι, μήπως είναι άλλοι από την ίδια «παρέα»;

Οπως αναφέρει η δημοσιογράφος, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης «βγαίνει σε όλα τα κανάλια ενώ -στο μεταξύ- δεν έχει πράξει το αυτονόητο: να μάθει πρωτίστως τα ονόματα των εμπλεκόμενων ατόμων. Αυτή δεν θα ήταν λογικά η αφετηρία της έρευνάς του;» Και, τέλος, εφόσον εμπλέκεται το όνομά του ως του ατόμου που καλύπτει αυτή τη συμμορία, «γιατί αντί να πάει επί τόπου και να τους πάρει όλους ο διάολος, σωπαίνει τόσον καιρό;»

Από την πλευρά του ο τέως βουλευτής, πάντως, με συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα της Κρήτης τόνισε πως δεν γνωρίζει αν το παιδί για το οποίο είχε κάνει παρέμβαση στον διευθυντή της Σχολής ανήκει στην ομάδα που εκφόβιζε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Η περίπτωση τότε δεν αφορούσε σε εκφοβισμό. Εγώ πήγα να βοηθήσω μια οικογένεια που δεν είχε χρήματα. Δεν παρενέβην για παρέα φοιτητών» δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ο ίδιος ενημέρωσε πως έστειλε αναφορά-αίτηση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, αλλά και επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μέσω της οποίας ζητά να διερευνηθεί η καταγγελία της Ελενας Ακρίτα.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 06.03.2015