ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΒΑΡΕΩΝ ΟΠΛΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Την εκδοχή του παράνομου εμπορίου όπλων στην Κρήτη εξετάζουν οι αρχές, μετά την ανακάλυψη της γιάφκας με βαρύ οπλισμό στο κέντρο του Ηρακλείου. Χθες, μπροστά σε ένα πραγματικό οπλοστάσιο βρέθηκαν και οι δημοσιογράφοι του νησιού κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Για την υπόθεση κατηγορούνται τρία άτομα, 26, 40 και 44 ετών, ένας εκ των οποίων είναι ήδη κρατούμενος στις φυλακές Αλικαρνασσού για υπόθεση ναρκωτικών.

Ο συγκεκριμένος 44χρονος φέρεται να αναλαμβάνει και όλη την ευθύνη για τη γιάφκα της οδού Ανδρέα Μήτσα, προσπαθώντας να απαλλάξει τους δύο συγκατηγορούμενους οι οποίοι είχαν επιφορτιστεί μόνο με το να πληρώνουν το ενοίκιο για όσο καιρό παρέμενε στη φυλακή.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση, ενώ εξαιτίας του είδους και της ποσότητας του οπλισμού που βρέθηκε έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αξιοσημείωτο είναι πως μεταξύ των ευρημάτων περιλαμβάνονται και αντικείμενα αρχαιοκαπηλίας και συγκεκριμένα, δύο λίθινα ειδώλια κυκλαδικού τύπου, ένα χάλκινο ειδώλιο ανδρός άγνωστης περιόδου και ένα χάλκινο στεφάνι άγνωστης περιόδου.

Σε ό,τι αφορά τα όπλα και τα πυρομαχικά, και μόνο η απαρίθμηση που δημοσιοποίησε η αστυνομία είναι άκρως… εντυπωσιακή. Συγκεκριμένα βρέθηκαν:

18 πολεμικά τυφέκια διαφόρων τύπων (Καλάσνικοφ, αυτόματο M16, αυτόματο Η&Κ, υποπολυβόλο PPS κτλ), 8 πιστόλια και περίστροφο, 8 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα, 2 κιλά εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, 24 χειροβομβίδες (επιθετικού και αμυντικού τύπου), 207 γεμιστήρες (87 πυροβόλων όπλων και 120 πολεμικών τυφεκίων), 18.397 πλήρη φυσίγγια διαφόρων τύπων (πυροβόλων όπλων και πολεμικών τυφεκίων) και διαμετρημάτων, 2.308 πλήρη φυσίγγια κυνηγετικού όπλου διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 2 ξίφη με μήκος λάμας 0,70 και 0,50 μ. αντίστοιχα, 34 κάννες όπλων, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 97 εξαρτήματα-τμήματα όπλων, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 4 πυροδοτικοί μηχανισμοί εκρηκτικής ύλης, 9 κοινοί πυροκροτητές, 11 σιγαστήρες όπλων, 6 διόπτρες πολεμικών τυφεκίων και 4 μέτρα βραδύκαυστο φιτίλι.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

(Κεντρική φωτογραφία: Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση, ενώ εξαιτίας του είδους και της ποσότητας του οπλισμού που βρέθηκε έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 15.01.2016