ΣΕ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας σε σχέση με το αποτρόπαιο έγκλημα που αποκαλύφθηκε με μακάβριο τρόπο στα Χανιά τη Δευτέρα, όταν εργαζόμενοι του εργοστασίου ανακύκλωσης βρέθηκαν μπροστά σε ένα κομμένο κεφάλι άνδρα ασιατικής καταγωγής ηλικίας 30 έως 40 ετών.

Τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης αναζητούν την άκρη που μπορεί να φτάσει μέχρι τον δράστη ή τους δράστες της δολοφονίας. Οι υποψίες στρέφονται στην περιοχή του Ρεθύμνου, απ’ όπου είχε έρθει στα Χανιά το απορριμματοφόρο που άδειασε το μακάβριο εύρημα στον ιμάντα διαλογής των σύμμεικτων απορριμμάτων.

ADVERTISEMENT

Μετά από έρευνες των εργαζομένων και της αστυνομίας στον χώρο του εργοστασίου της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) στο Ακρωτήρι Χανίων βρέθηκαν και άλλα μέλη του σώματος του άτυχου άνδρα, τα πόδια και τα σπλάχνα του.

Ολα φαίνεται πως είχαν πεταχτεί σε μπλε κάδο ανακύκλωσης στην περιοχή του Ρεθύμνου με τις έρευνες να στρέφονται σε πιθανά επεισόδια ή αναφορές για βίαια περιστατικά που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Οπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του άνδρα προκλήθηκε το πολύ 10 μέρες πριν από την ανεύρεση του κεφαλιού του. Το διάστημα μπορεί να είναι και μικρότερο καθώς λόγω της ζέστης επιταχύνονται οι αλλοιώσεις σήψης και αποσύνθεσης. Από τα μέχρι τώρα ευρήματα θεωρείται βέβαιο πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια με ιδιαίτερα επαχθή τρόπο από κάποιον που προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη του θύματος. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γιώργο Μυλωνάκη, ο τεμαχισμός του πτώματος έχει γίνει με ιδιαίτερα αιχμηρό αντικείμενο, ενώ τα κομμάτια φαίνεται πως τοποθετήθηκαν με επιμέλεια μέσα σε διαφορετικές σακούλες σκουπιδιών.

Οι αστυνομικές αρχές στράφηκαν αρχικά στις υποθέσεις εξαφανίσεων σε όλη την Κρήτη κατά το τελευταίο διάστημα, ωστόσο δεν φαίνεται να έχει δηλωθεί κάποιος αγνοούμενος μέσα στις 10 προηγούμενες ημέρες, κάτι που αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τουρίστα και δείχνει προς αλλοδαπό, πιθανώς εργάτη γης, που διέμενε στην Κρήτη.

Από τη Δευτέρα έχει δοθεί εντολή να σταματήσει η διαλογή των απορριμμάτων, ενώ στον χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης βρίσκονται όλες τις τελευταίες ημέρες αστυνομικοί συνεχίζοντας το δύσκολο έργο της ανεύρεσης και άλλων τμημάτων από το σώμα του άνδρα, καθώς θεωρείται κρίσιμο να βρεθούν τα χέρια του ώστε να ληφθούν δακτυλικά αποτυπώματα και να γίνει πιθανώς η ταυτοποίησή του.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 20.07.2023