ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΣΚΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Να περιοριστεί κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Σε επιφυλακή παραμένουν οι φορείς Υγείας στην Κρήτη λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης που παρατηρούνται για ακόμα μία φορά στο νησί και θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα τουλάχιστον για ακόμα τρεις μέρες.

Χθες στο Ηράκλειο και στα Χανιά παρατηρήθηκαν νέες υπερβάσεις των ορίων επιφυλακής, ενώ από τις 27 Μαρτίου έχουν σημειωθεί συνολικά πέντε αντίστοιχες καταγραφές με τιμές μικροσωματιδίων της τάξεως των 50 μg/m3 και Ανω.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης εξέδωσαν προειδοποιήσεις ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες, συστήνοντας στους ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα και στους καρδιοπαθείς καθώς και στα παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης συστήνεται σε κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στον λαιμό να αποφύγει την έντονη δραστηριότητα, ενώ για όσους είναι αναγκασμένοι να δραστηριοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους συστήνεται η χρήση μασκών υψηλής προστασίας FFP2 & KN95, που συγκρατούν σωματίδια μεγέθους 0,3 μm και πάνω.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 02.04.24